základní skupiny - skupina B, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Dynama (© AFP)

Dynamo naději na postup nevykřesalo. Na půdě Larnaky stvrdilo vyřazení z pohárové Evropy

Dynamo Kyjev v letošním ročníku evropských pohárů končí. Ačkoli se urputně pokoušelo na půdě Larnaky zvrátit nepříjemně se vyvíjející střetnutí a získalo aspoň svůj první bod v hlavní fázi Evropské ligy, na faktu, že skončí jistě poslední, nic nezměnilo. Do předkola Konferenční ligy zkrátka postoupil jeho protivník, jenž strhnul lepší vzájemnou statistiku ve svůj prospěch.

Stejně jako v souběžně hraném utkání v Istanbulu i tohle nabídlo hned šest přesných zásahů. A taktéž na Kypru se nakonec urodila poměrně divoká plichta. Oba celky vykázaly na svých stranách dva dvougólové střelce, Larnaku zásobil dvěma přesnými zásahy Omri Altman, na opačném poli se pak dvakrát prosadil Denys Harmaš. Jeho počin je každopádně o to cennější, připomene-li, že na hřiště vběhnul až z lavičky náhradníků na závěrečných dvacet pět minut.

Ještě do přestávky byl stav nerozhodný. Úvod duelu přitom rozhodně nepředstavoval festival vyložených šancí, domácí se vlastně ujali vedení z ničeho nic. A nutno podotknout, že Altman se zasadil o jednu z nejpohlednějších tref minimálně pro tento hrací den. Faraj mu zprava pas adresoval do šestnáctky, a odtud jeho spoluhráč nasměroval dělovku akrobaticky pod břevno. Avšak v závěru prvního dějství kyjevský soubor dokázal na inkasování odpovědět. Bujalskyj přiťukl míč k Vanatovi, jenž ze složitého úhlu přelstil brankáře Piriče. I když ten si na bližší tyčce na merunu sáhl, při cestě za brankovou čáru ji jednoduše dostatečně a účelně nezastavil.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe domácím. A v 53. minutě se sklonil gólman Neščeret, který hájil prostor třech tyčí Dynama, před Rafaelem Lopesem, který hlavou zacílil po centru zleva od Englezoua. A když se v 72. minutě napodruhé v duelu Altman postaral o v pořadí již čtvrtý gól tohoto měření sil, zdálo se, že Larnaka, podobně jako na půdě soupeře z půlky září, dokráčí k vítězství. Po rychlé akci tentokráte zamířil z vápna přesně do spodního rohu brány.

Ukrajinský výběr ovšem svoje zbraně nesložil a udělal moc dobře. V závěrečných pasážích na domácí dost zatlačil a dopracoval mač do remízy. V 82. minutě se Harmaš ozval poprvé, když si naskočil na pobídku od Tymčyka a hlavičkou vyzrál na Piriče. V první minutě nastavení se mu pak z hranice malého vápna podařilo balón rychle zpracovat, a znovu tak Piriče prostřelil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele