základní skupiny - skupina H, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bálint Vécsei střílí rozhodující branku (© AFP)

Ferencváros je v čele skupiny H, v Evropské lize skolil také favorizované Monaco

Po dvou odehraných kolech má v Evropské lize skupina H hodně nečekaného lídra. I když byl před samotným startem hlavní fáze Ferencváros pasován do role outsidera, po těsné výhře na půdě Monaca disponuje jako jediný stoprocentní bilancí získaných bodů. Domácím se naopak vůbec nepovedlo navázat na předchozí zlepšující se výkony, prohráli po trefě Bálinta Vécseie.

Nepříjemně si domácí počínali již v 7. minutě, to když míč líznul svou hlavičkou Ben Yedder a směroval ho na soupeřovu bránu, ovšem brankář Dibusz dokázal zasáhnout. Ve 20. minutě se naopak na opačné straně vlnila síť, Nguenovi se totiž z blízkosti zdařilo překonat gólmana Nübela, nacházel se však v ofsajdu, a tak jeho přesný zásah nemohl být uznaný jako regulérní.

I nadále působili hosté nebojácně, ve 32. minutě z dálky vypálil Traoré a pořádně prověřil též další schopnosti Nübela, který každopádně zdárně zakročil. O pár chvil později mohlo udeřit opětovně Monaco, Dibusz však zůstal neoblomný vůči šanci Golovina, jenž se po brejku ocitl ve vyložené pozici. Do pauzy hrozil ještě z přímáku Laïdouni, nicméně Nübel byl nachystaný.

Ani po obrátce se obrázek hry moc nezměnil. Oba týmy si občas nějaké šance vytvořily, jenže žádná z nich neznamenala dlouhou dobu žádnou průběžnou změnu skóre. V 74. minutě mohl dostat knížecí celek na koně Jakobs, trestuhodně ale nevyzrál na Dibusze. Tohle neproměnění velké příležitosti přitom nakonec v 79. minutě Ferencváros hodně tvrdě ztrestal, Vécsei se do balónu opřel z hranice šestnáctky přímo z voleje a i s pomocí teče obránce Disasiho skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Fradi

Reagovat
M.Vaza

To Monaco musí být sen sázkovek, co zápas, to nějaký pojeb

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele