základní skupiny - skupina H, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Radující se Kevin Volland (© AFP)

Vollandův hattrick pokořil Crvenu Zvezdu, Monaco tak zůstalo v Evropské lize

Monaco ubránilo po jednoznačném vítězství nad Crvenou Zvezdou svoje postavení na frontě Evropské ligy. Byť se už před tímto soubojem vědělo, že na první místo poskočit nemůže, to do svojí péče nadobro získal Ferencváros, nebylo úplně jasné, zda ještě nakonec nespadne do Konferenční ligy. Co by naopak aspoň za tu dali hosté, kteří v evropských pohárech skončili.

Situace v tabulce skupiny H se jednoduše po závěrečném kole nezměnila. Francouzský celek neměl žádné slitování se soupeřem, který prakticky od startu hlavní fáze tahal za kratší konec oproti všem třem rivalům a ve finále musel skousávat samotné dno tabulky. Zvezda ztratila na třetí Trabzonspor, který v souběžném hraném mači porazil Ferencvárosi, tři body, přitom proti Monacu musela napevno uspět, aby v pohárové Evropě stále figurovala. Jenže jejím katem se stal především Kevin Volland. Ten se teprve nedávno navrátil do hry po zranění kotníku, ale ukázal, že by se brzy mohl dostávat do optimálního rozpoložení. Vždyť zkompletoval hattrick v klíčovém zápase, který určil, že o osmifinále Evropské ligy se domácí poperou v předkole.

Volland načal úspěšné podnikání v tomto měření sil už v 5. minutě. Poděkovat musel hlavně za parádní dlouhý centr z levé strany Caiovi Henriquemu, který našel na značce pokutového kopu sbíhajícího spoluhráče s nesmírnou přesností, a vyběhnuvší brankář Borjan na následnou hlavičku nestačil. I nadále byli směrem dopředu daleko aktivnější domácí, kteří ve 27. minutě rozšířili gólový účet o další položku. Stoper Milunovič, trochu laxně, odvracel balón z vápna, k němu se tak mohl dopracovat Diatta, jenž ho sklepl pro Vollanda, a ten zacílil na bližší tyč.

Zkraje druhého poločasu výběr z jihu Francie skóroval rovněž potřetí. Golovin zleva vběhnul do šestnáctky, kde podnikl zdárný souboj jeden na jednoho proti bránícímu Erakovičovi, pak i z těžkého úhlu zakončil, Rodič se ještě snažil inkasování zabránit, jeho počínání však vyústilo pouze ve vlastní trefu. Hosté přece duel jaksi zdramatizovali, v 53. minutě totiž Badiashile ve skluzu sestřelil pronikajícího Ivaniče, a protože se přestupku dopustil ve vlastním vápně, sudí Gözübüyük musel nařídit penaltu, kterou pak proměnil Kanga. Avšak to poslední slovo si vzal Volland, který v 87. minutě využil lehce nahrávku z levé strany, po níž unikl střídající Jakobs.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele