základní skupiny - skupina C, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

AS Řím díky skvělému úvodu druhé půle deklasoval oslabené Helsinky

Dlouho to v hlavním městě Itálie vypadalo na nudu, ale druhá půle příjemně překvapila. AS Řím v ní díky zvýšené kvalitě nasázel hostům tři branky a svůj úplně první zásah v barvách Giallorossi oslavil i Andrea Belotti.

AS Řím dnes potřeboval bodovat naplno, aby trochu odčinil poslední pohárový výbuch. Trenér Mourinho trochu zamíchal jak sestavou, tak rozestavením, a bylo to na hře jeho svěřenců znát. Domácí neměli potíže dostat se poblíž vápna, jenže brankáře Hazarda příliš ohrozit nezvládli. Finální fáze vázla, střelecky se AS nedařilo a jen těžko hledali skulinku skrze neprostupnou zeď finského týmu.

Její hustota ještě dramaticky povyrostla ve 14. minutě, kdy AS dobrým presinkem vyvinulo tlak na svého soka a kapitán Miro Tenho byl donucen k faulu. V roli posledního hráče mu sice sudí Petrescu udělil nejprve žlutou kartu, jenže po kontrole od VARu svůj verdikt změnil na kartu červenou. Hosty čekala dlouhá hra v oslabení a tudíž prakticky rezignovali na jakékoli ofenzivní snahy.

Brankáře Hazarda postupně zkusili překvapit jak hlavičkující Belotti, tak po něm i pálící Cristante, jenže všechny střely mířily mimo. Krátce před koncem první půle navíc neproměnil obrovskou šanci sprintující Zaniolo. Do druhé půle ale AS vlétlo naprosto suverénně. Mourinho vyslal na hřiště Paula Dybalu a ten opět potvrdil svou extratřídu. Spinazzola si všiml nabíhajícího Pellegriniho, ten patičkou narazil Dybalovi a zkušený Argentinec napálil míč k tyči! Po pouhých sedmdesáti vteřinách pobytu na hřišti...

O pouhé dvě minuty později dostal Zaniolo nahrávku do volného prostoru a namířil si to do vápna. V něm tělem oklamal prvního stopera a nahrával před bránu, do níž balon po šťastném odrazu dostal hrudí kapitán Pellegrini. V tu chvíli bylo prakticky po zápase, ale AS si nechalo v rukávu ještě jeden trumf. I uzdravený Zaniolo si hodně přál vstřelit branku a několikrát to zkoušel střelbou.

Ale jeho dnešní úloha spočívala v asistencích. Patnáct minut před koncem totiž dnes skvělý Zaniolo opět pláchl s míčem a našel nehlídaného Andreu Belottiho. Pro něj už byl první gól v barvách AS hračkou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
tadko97

4:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Belotti, Zaniolo

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
ratusek

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím té sestavě.. bojím se, že bude Viňa na stoperovi a klasika 5-2-2-1.

Taková možnost zkusit si něco funkčního a dát odpočinek Matičovi před Atalantou.

Reagovat
Largo

Taky sem si říkal, co že to Mourek zase vyvádí. Takhle jsme snad ještě nikdy nehráli. A bylo to vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, zase musel dojít Paulo. Neřekl bych, že ta červená pro nás byla výhoda, neumíme držet iniciativu, ale nakonec se s tím nějak popasovali. Lorenzo zase první půli místo spojky mezi zálohou a útokem hrál hrota a ten přechod prostě nefunguje. ten kluk nemá inteligenci na to být lídrem hry. Paulo ho tam pak šteloval, bůhví co si říkali s Mourem.

Gallo super, neskutečně odjezdil 90 minut, roste mu kondice, ten se celý zápas nezastavil.

Ve Finsku to nebude snadné, Betis hraje takový divný upracovaný fotbal, ale Bulhaři je taky slušně potrápili, třeba to doma urveme právě s Betisem, ve Finsku nebude tlak na výsledek a doma potvrdíme s Razgradem.

Loni jsme dvakrát porazili Atalanta, jednou bez Pelleho a s Vinou, podruhé oni neměli útočníka.

Letos je to na obou stranách jiné, jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Může to být 0-0 i 3-3.

Reagovat
Largo

Jo, s Paulem je to úplně jiná úroveň. Jsem za něj neskutečně rád, je na něm vidět, že je automaticky lídr, hráči ho hledají, často rozehrává i zakončuje, umí najít elegantní řešení a tým na něj spoléhá. A jemu to evidentně sedí, přitom bez nějaký arogance.

Nám to prostě nejde proti týmům, který brání a nedělá jim problém běhat bez míče. Neumíme si s tím poradit jako proti týmům, co hrají otevřenější fotbal. Respektive neuměli jsme až do chvíle, dokud nepřišel Paulo.

Musím přiznat, že se mi včera (oproti mým obvyklým názorům) líbil i Cristante. No, líbil je asi silný slovo, ale nebyl jsem na něj tak alergickej jako obvykle. Líbilo se mi, že občas uměl vypálit, vzal to na sebe.

Já se naopak nejvíc obávám právě Betisu. Občas kouknu na jejich zápas a přijde mi naopak, že hrajou dost rychle, technicky. Týmově, nikdo tam vyloženě nevyniká. I když vzadu nejsou úplně solidní. Uvidíme, jsem na ten dvojzápas hodně zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Paulo je boží, fotbal vypadá tak jednoduše, kdzy má míč a i ten míč vypadá jako jiný než mají ostatní. Ale furt má podle mě rezervy, především v tom, že spíš on pomáhá ostatním, až se sladi celá čtyřka, případně doplněna o Galla. Cristante nevadil, právě proto, že neměl práci do defenzivy a vlastně si tak nějak dělal co chtěl bez velkého přemýšlení. Ale děda Nemanja toho zase obehal mnohem více a vždy byl k dispozici do hry, Mady se mi líbil, nebojí se hrát ani bránit, ted uz jen čekám, kdy ho uvidíme proti rovnocennému soupeři. Je to takový ten správný zivelny Africký záložník s brutálníma nohama Mohl by zahojí můj žal z nezisku Zamba..

Reagovat
Largo

Ne nadarmo ho v Olympiakosu přirovnávali ke Kantému. Mady bude super.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime, zatím nemá zapasovou kondici, nehrál těžký zápas.

Reagovat
Emmett Brown

Cristante - Matic proti Helsinkám, vážne?

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele