základní skupiny - skupina C, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

AS Řím ve druhé půli se štěstím přemohl Ludogorec a postupuje

Římané velebí kapitána Pellegriniho a střídajícího Zaniola, pochvalně ale budou (s nadsázkou) mluvit i o rozhodčím. Tito tři pánové jim zajistili postup do další fáze Evropské ligy, zatímco Ludogorci zbyly oči pro pláč.

Římané se doma na Olimpicu (opět vyprodaném, jak je v éře nového vedení zvykem) představili proti Ludogorci, který jim v prvním klání připravil nepříjemnou facku. Jejím vlivem museli domácí dnes bezpodmínečně vyhrát, aby mohli slavit postup z druhého místa hned za Realem Betis. A je pravda, že v prvních minutách se AS dravě hnalo dopředu. Jenže jeho manévry zpravidla končily ještě před vápnem.

Žádnou větší šanci si Vlci nedokázali dlouhou dobu vypracovat. Většinou jsme z jeho strany viděli nepovedené centry od rohového kopu, popřípadě nepřesné střely záložníků Pellegriniho nebo Camary. Defenzivně se AS sice na začátku tvářilo jistě až sebevědomě, ale Ludogorec po přestání úvodního tlaku začal hrozit čím dál tím víc.

Pět minut před koncem, kdy už hosté prakticky kontrolovali tempo i směr hry, se k ráně odhodlal Cauly a trefil tyč. To bylo varování, ze kterého si ale obránci Giallorossi nic k srdci nevzali. Protože po pouhých dvou minutách nechali Ricka proběhnout z vlastní půlky až k vápnu a nikdo ho nedokázal zastavit. U vápna se Rick plnou parou opřel do míče a napálil ho přímo k tyči!

To už byl pro AS hodně vážný stav, protože dnes potřebovalo vyhrát. A za celý první poločas nic nenasvědčovalo tomu, že by se jeho šance měly nějak zvýšit. Jenže starý lišák Mourinho vymyslel trojí střídání a byl to geniální tah. Po Abrahamově sklepnutí byl právě střídající Zaniolo faulován a sudí pískal penaltu. Tu si vzal na starost kapitán Lorenzo Pellegrini a nezaváhal.

Jenže bod byl pro AS pořád málo. Pomohlo mu štěstí. Zaniolo se znovu dostal sprintem za obranu a opět se nechal ve vápně faulovat, byť tentokrát to byla hodně přísná penalta. Ale sudí i po nápovědě od VARu druhý pokutový kop opravdu pískal a Pellegrini válku nervů s Padtem zase vyhrál!

Střídání se málem povedlo i hostům. Deset minut byl na trávníku Nonato, když se k němu odrazil míč napálený Tisserem a padl další gól. Jenže sudí se po chvíli vrátil k faulu do obličeje Ibañeze a gól k zlosti hostí odvolal! Morálka Ludogorce byla nalomena a o pár minut později ji definitivně dolomil Nicolò Zaniolo. Ten převzal míč, prošel skrz pět soupeřů a prostřelil Padta mezi nohama! V emotivním závěru ještě hostující obránce Verdon povalil Zalewskiho a úmyslně mu šlápl na obličej, za což od sudího viděl červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
tadko97

Tak snáď nie ďalšie trápenie, ale to je už v poslednej dobe stále

Tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to trápení, ale Ludo útočí budou se otevírat okna pro fotbal, který Mourinho ceou dobu chce hrát, tak snad budeme proměňovat! Myslím, ale, že Ludo gól dá, takže 2:1 a postup

Reagovat
Largo

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
mimi_united

Abraham

A aký hype okolo neho bol

Reagovat
ACSeRw!n

slusna tlacenka

Reagovat
monkej

VAR

Reagovat
Largo

Je mi skoro az stydno za toho rozhodciho. Hlavne toho u Varu.

Reagovat
Truffaldino

Mě to přišlo v pořádku, z opakovačky se Ibanězova tvář docela rozvlnila, šlápnutí protihráči na krk taky není úplně normální a fauly na Zaniola byly ok.

Každopáně dneska byla snaha a tým měl i dobré momenty. Volpato hru skvěle oživil, nicméně posledních deset minut, co byl na hřišti, se přestal zapojovat do hry, nenapadal, nevracel se, jak kdyby byl fyzicky připraven tak na posledních pět minut.

Reagovat
pastal

Však on přišel na hřiště hrál velice dobře a pak znovu střídal

Reagovat
Largo

Mluvim primarne o tom neuznanym gole, to mi prislo jako zarez.

Reagovat
Alberto Aquilani

Všetky veci sú obhájiteľné, navyše sa fúkol nezmyselný offside Zaniolovi (nenechala sa dokončiť akcia), kedy to dal Volpatovi na strelu z malého vápna.

Pre mňa je to tiež nezvyčajné, že nejaké veci šli v náš prospech, ale zas tu netreba z toho robiť neviem čo. Ani jedna penalta, ani neuznaný gól Ludogorczu neboli vyložené zárezy. červená úplne jasná.

Reagovat
Largo

Ta deuha penalta hodne prisna, ale obhajitelna. Ten jejich druhej gol neuznanej me ale prisel jako zarez. Tak velkej faul to nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pohyb rukou bylo zcela nesouvisející s pohybem hráče, ještě ji zvednul nahoru a 100% se ohnal, demence hráče. Šlápnutá na krk asi spojil i s tím silovým stažením, kterému se Nicola samozřejmě nebránil, už to nic neřešilo, těžko říct, jestli už se chtěl jen vyhnout nebo co.

Smutné je pouze to, že jsme zse potřebovali dvě pentle - i když obě plně obhajitelné.

Reagovat
Largo

Nicoloooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už jsme si zvykli, že naše vítězství se rodí v bolestech. je třeba se obrnit, sezona bude ještě dlouhá.

Nevadilo by mi, kdyby se Tammy trápil, ale i Gallo vypadá, že nehrál rok fotbal. Eldor..

Reagovat
Largo

To si říkám čím dál častějc - dřív (nedávno) vynikající hráč a u nás vypadá, jak kdyby netušil, co dělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě nemůžou hrát spolu nahoře. Eldor a Nico se dobře doplňují s druhým útočníkem, protože umí přejít hráče, Eldor maká na druhého. Takto končil Gallo někde u lajny, a on nemá na to předriblovat hráče aby dostal míč blíže k brán, musí být nahoře, kde může bombit a před střelou už by se uvolnil. I Volpato by teď vedle Tammyho dával větší smysl.

Reagovat
Largo

Na derby bych to dal takhle nějak:

Patrício - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp, Matić, Camara, Pellegrini, El Shaarawy - Zaniolo, Belotti

Reagovat
smazaný uživatel

Matič podle mě není zdravý a hrál jen proto, že si Mou myslel, že to urveme v první půlce. Bohužel bude hrát Bryan. Pelle už měl být měsíc na tribuně a rehabilitovat.. ale penalta třeba bude. El Sha vydrží takové tempo? Včera se taky ztrácel, i když nepamatuju dlouho takovou jeho aktivitu. A oba víme, že bude hrát Tammy :)

Ale jo, klidně bych se podíval na to, cos napsal.

Reagovat
Largo

No, tohle je enormně důležitej zápas, takže bych to ještě moc netočil. To můžem až příští kolo se Sassuolem. To už by mohl být Celik. Měla by nastoupit plná palba a ve druhý půli rozumě prostřídat (Shomurodov, Volpato, Zalewski atd.) Ale souhlasím, že by některým borcům lavička prospěla. Hlavně Tammymu kvůli jeho neformě a Pellemu se Smallingem, který teď tahají všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelle je hlavně zraněný a té záloze prostě nefunguje, čekám, že to do pauzy ještě odnese Mady, který se snaží pokrýt 40 metrů.

Reagovat
pastal

No právě, že naše plná palba není úplně ta nejlepší co by fans AS chtěli vidět na hřišti Bryan je jasný, ale přejeme si někoho jiného (osobně i Matice, ale spíš bych rád vidět Boveho neříkám že proti Laziu jen prostě jindy) Pellegrini je další který by měl vypadnout a odpočinout si na lávce plus Abraham.

Reagovat
Largo

Vždyť to píšu, na Sassuolo bych to prostřídal a klidně tam hodil Volpata, Boveho, Kumbullu nebo Šomurodova.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele