základní skupiny - skupina A, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Antonio Marchesano (© AFP)

Curych doslova vstal z popela a po otočce proti Bodø/Glimt si ještě udržel naději na třetí místo

Švýcarský Curych přerušil svou dlouhou sérii třinácti soutěžních utkání bez vítězství a tentokráte díky skvělé druhé polovině závěrečného dějství nakonec otočil vývoj s norským Bodø/Glimt ve svůj prospěch. O jeho vítězství rozhodl až ke konci nastaveného času Antonio Marchesano a Curych tak po předchozích čtyřech porážkách ve skupině A poprvé bodoval. Po těsné výhře 2:1 si navíc udržel reálnou šanci na play-off o osmifinále Konferenční ligy.

Hosté naopak i přes vedení budou odjíždět domů hodně zklamáni a definitivně přišli o šanci na druhé místo. V tuto chvíli jim patří třetí příčka a před svým rivalem jsou o jediný bod, na závěr proti PSV je proto mohou čekat hodně krušné chvíle. Domácí začali s velkým odhodláním a během úvodní půlhodiny si vytvořili dvě solidní příležitosti, jenomže nejprve byl Tosin na poslední chvíli zablokován a poté Okitovu ránu z hranice šestnáctky brilantně odvrátil na roh brankář Chajkin,

Severský celek z ničeho nic udeřil v nastaveném čase úvodního dějství. Po nedůrazném odkopu soupeře ve vlastním pokutovém území stanul Amahl Pellegrino sám před hranicí brankového území a po finální přihrávce Grønbæka napálil balón přímo pod břevno. Hosté chtěli navýšit svůj náskok krátce po změně stran, avšak přízemní projektil Solbakkena skvěle vytěsnil do zámezí pozorný gólman Brecher.

FC od této chvíle výrazně přidalo a zaslouženého vyrovnání se dočkalo v 67. minutě. Přesnou mušku měl srbský obránce Nikola Boranijašević, neboť po bombě Okity do spodního okraje břevna se štěstím dorazil míč k pravé tyči. Svěřenci trenéra Bo Henriksena poté pálili jednu šanci za druhou, protože ve výborných pozicích selhali Conde, Hodža i pozdější střídající hrdina Marchesano. Ten nakonec rozhodl o osudu tohoto střetnutí v 90+4. minutě přízemní střelou ze sedmnácti metrů do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Tyhle mrdky taky poprvé v sezoně vyhrajou golem v 94. minutě, když si vsadím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele