základní skupiny - skupina F, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
5 : 1
(2:0)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Gustav Isaksen (© AFP)

Sarriho Lazio v Evropě poprvé padlo, z Dánska si přivezlo nečekaný debakl

Dánský Midtjylland se postaral o velké překvapení, když dokázal porazit římské Lazio vysoko 5:1. Už v první půli dvakrát skóroval, když se trefili Paulinho a Kaba. Po změně stran se Dánové dočkali také penalty, kterou proměnil Evander. O chvíli později sice snižoval Milinković-Savić, ale posléze kopal Midtjylland další penaltu. Evander ji sice tentokrát neproměnil, ale z dorážky zapsal čtvrtou branku svého celku Isaksen. Listinu střelců uzavřel stoper Sviatchenko v 72. minutě.

Začátek zápasu byl velmi vyrovnaný, hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy využívaly rychlých protiútoků do nezkonsolidované obrany soupeře. Immobileho zastavilo od střelecké příležitosti ofsajdové postavení, šance domácích často končily kvůli nepřesnostem v rozehrávce. Na první vyloženou šanci diváci čekali až do 26. minuty. Isaksen ve vápně Lazia zasekl míč a s pořádným kusem štěstí přešel přes bránícího Hysaje nicméně následně zamířil pouze do břevna. Míč se však odrazil zpátky k domácím hráčům a po šikovném přistrčení Evandera se do nebezpečné šance dostal Paulinho, který střelou z otočky překonal Provedela. Branku ještě potvrdil systém VAR a než se stihli hostující hráči dostat zpátky do utkání podruhé inkasovali. Anders Dreyer unikl po pravé straně a šajtlí poslal míč do pokutového území. K němu se dostal, zejména díky podklouznutí obránce Gily, Sory Kaba a z bezprostřední blízkosti prostřelil překvapeného brankáře soupeře.

Hosté již netrpělivě vyhlíželi poločasovou přestávku, ještě v první půli mohli dostat třetí branku. Své spoluhráče však podržel Provedel, když vynikajícím zákrokem vyrazil hlavičku Dalsgaarda po rohovém kopu. V první půli přeci jen zahrozili i hráči Lazia, nicméně střelu Pedra výtečně vychytal Lössl.

Midtjylland byl překvapivě aktivnější i na začátku druhého poločasu. Cataldiho obehrál křídelník Isaksen, který se užuž chystal k další nebezpečné střele, ještě předtím jej však stáhl v pokutovém území právě Cataldi a rozhodčí bez zaváhání odpískal penaltu. K té se postavil Evander a s přehledem ji proměnil - 3:0. Trenér Mauricio Sarri na stav utkání musel reagovat, a tak na hřiště poslal hned trojici čerstvých hráčů. A ono se mu to vyplatilo. Jeden z nich, Sergej Milinković-Savić, se rozhodl překvapit Lössla z uctivé dálky. Jeho rána byla tečována, na což dánský brankář nedokázal zareagovat, a tak došlo ke snížení skóre.

Lazio se v následných minutách dostalo k tlaku, kterého však nedokázalo využít. Naopak z ojedinělé šance zahrozili domácí. Adam Marušić se nechal vyprovokovat kličkujícím soupeřem, kterého stáhl k zemi ve vlastním vápně, a tak domácí kopali další penaltu. Ačkoliv Evander ji tentokrát neproměnil, poněvadž Provedel předvedl výtečný zákrok, dorážející Isaksen byl u míče jako první a dopravil jej do svatyně Lazia. Velké překvapení domácí dovršili v 72. minutě. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti, Brazilec Evander, poslal totiž do vápna milimetrový centr, který si našel Sviatchenko. Ten poslal míč do protipohybu Provedela, a italský gólman tak musel již popáté vytahovat míč z vlastní sítě.

Italský klub se snažil do poslední chvíle alespoň snížit, ani to se mu však nepovedlo a po úvodní výhře nad Feyenoordem překvapivě padl s dánským soupeřem. Feyenoord v souběžně hraném utkání porazil vysoko Sturm Graz 6:0, a tak mají všechny týmy ve skupině shodně po 3 bodech.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Theft90

1.2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Forza_Inter

tvl to si robia prdel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Cože

Reagovat
smazaný uživatel

Moneyball vs. Sarriball

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele