základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes v pohárové Evropě uvidíme i na jaře, Karabach setnul v samém závěru Ganago

Lepší scénář si v Nantes snad ani nemohli přát. Díky pozdní trefě Ignatiuse Ganaga, který se zapisoval na listinu střelců až ve čtvrté minutě nastavení druhé půle, si nejen zajistilo vítězství nad Karabachem, ale zároveň také pokračování v pohárové Evropě i pro jarní část. Do krámu se mu totiž náramně hodil rezultát z Freiburgu, kde Olympiakos přišel o svou výhru v závěru.

Řecký gigant tak definitivně stvrdil svou poslední příčku v tabulce skupiny G, protože se mu Kanárci již vzdálili na matematicky nedostižitelný rozdíl čtyř bodů. Nantes tedy naplnilo svůj hlavní cíl a v novém roce si minimálně zahraje Konferenční ligu. Může však usilovat taktéž o Evropskou ligu, na druhý Karabach se právě zásluhou svého úspěchu dotáhlo na těsný dostřel.

Domácí poslal do vedení v 16. minutě Blas. Opravdu velkou hrubici vyrobil hostující brankář Mähämmädälijev, který trestuhodně přihrál míč, nikým neatakovaný, jen svému soupeři, a to konkrétně Chirivellovi, ten pak pobídl lehce svého spoluhráče, který se v koncovce v podstatě ani zmýlit nemohl. Hosté sice vyrovnali stav v 56. minutě, Ozobič využil pokutový kop, který byl nařízený za faul gólmana Lafonta ve vlastním vápně vůči exekutorovi penalty, nicméně to poslední slovo si vzal bretaňský výběr. I z těžkého úhlu zamířil Ganago na vzdálenější tyčku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele