základní skupiny - skupina G, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg smetl Nantes čtyřmi brankami, play-off Evropské ligy má již jisté

V Bundeslize drží Freiburg druhé místo, ještě lépe si každopádně počíná na evropské scéně. A po suverénním vítězství na půdě Nantes, které bylo jeho čtvrtým v pořadí, si zaručil s velkým předstihem postup do jarního play-off v této soutěži. Ve zbývajících dvou střetnutích se tedy potřebuje vyřešit už jen jediná otázka, a to zda se mu podaří udržet zaslouženou první pozici.

Nutno podotknout, že i uchování svého výsostného postavení je nesmírně blízko. Poněvadž se v souběžně hraném klání Karabach rozešel smírně s Olympiakosem, disponuje německý celek hned pětibodovým náskokem na soka z Ázerbájdžánu. V podstatě mu bude stačit, aby na jeho půdě na samý závěr neprohrál, přičemž už v dalším kole před vlastními fanoušky přivítá stále se trápící Olympiakos. Už proti němu přitom může zpečetit přímou kvalifikaci do osmifinále.

Zato Nantes musí pořádně zpytovat své svědomí. Je vidět, že tenhle vítěz Coupe de France na náročný program, spojený s působením v pohárové Evropě, jednoduše není zvyklý. A nejenže strádá na tomto poli, vůbec se mu nevede ani v Ligue 1. Jeho šance na urvání druhé příčky se výrazně ztenčily, v tuhle chvíli vše směřuje pouze k boji o třetí místo spolu s řeckým klubem.

Už první poločas mužstvu z Bretaňského poloostrova nevyšel, ještě se ale nejednalo o žádnou katastrofu. Jednogólové manko bylo bezpochyby tím, které se dalo dohnat. A kdo ví, jak by se vlastně celý souboj mohl vyvrbit, kdyby ve 12. minutě Sissoko hlavou netrefil jednu z tyček a kdyby o osm minut později neorazítkoval brankovou konstrukci také jeho spoluhráč Corchia.

Následně naopak Freiburg zužitkoval okamžitě svou první větší šanci a najednou dostal dění na hrací ploše pod kontrolu. Centr zleva od Güntera vyrazil gólman Lafont pouze před sebe, a to k dorážejícímu Küblerovi, jenž ho dělovkou propálil. Ve druhém dějství si pak hosté těsný náskok hlídali, a navíc ve zhruba poslední čtvrtině hry rivala rozebrali na ještě menší kousky. V 71. minutě se lehce prosadil z otočky Gregoritsch, jemuž míč sklepnul Čong, v 81. minutě se na listinu střelců zapisoval i Schade, jehož pokus do brány protečovali nešťastně jak bránící Castelletto, tak zřejmě i Andrei Girotto, a drtivou výhru ještě pečetil v 87. minutě Čong, jenž doklepl balón za brankovou čáru poté, co Lafont efektivně nepolapil zakončení Gregoritsche.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele