předkola - 3. předkolo - hlavní část - 1. zápasy
04.08.2022 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovácko na turecké půdě neobstálo a Fenerbahçe podlehlo

Slovácko ve třetím předkole Evropské ligy nedokázalo překvapit domácí Fenerbahçe a i kvůli špatné první půli nakonec prohrálo 0:3. Za domácí se předvedl především Brazilec Lincoln, jenž si kromě asistence na úvodní branku připsal také dva vstřelené góly. Týmu z Uherského Hradiště nepomohl ve druhém poločase ani obránce Stanislav Hofmann, který obdržel za hru rukou červenou kartu. Filip Novák v dresu vítězů nastoupil na závěrečných 15 minut.

Tým z Uherského Hradiště se na svůj historicky nejvzdálenější výjezd v evropských pohárech naladil dobrým výkonem v Brně, odkud si ovšem odvezl jen bod za remízu 2:2. Také Fenerbahçe na svou premiérovou výhru v sezoně čekalo, neboť v kvalifikaci Ligy mistrů ani jednou nevyzrálo na Dynamo Kyjev. Turecký celek přesto byl jednoznačným favoritem, protože soutěžní duel v základní hrací době naposledy prohrál 24. února, shodou okolností s pražskou Slavií.

Bouřlivá atmosféra ani důležitost utkání nebyla na hostech z úvodu znát. Už ve druhé minutě mohl Slovácko poslat do vedení Merchas Doski, jenže jeho střela zpoza vápna trefila tyč. To také bylo z ukázek ofenzivních akcí modrobílých na nějakou dobu vše. Po sympatickém začátku diktovali tempo Kanárci a záhy se dočkali branky. Lincoln na sebe ve vápně navázal tři hráče a poslal míč na volného Emre Mora, který jej z úrovně penaltového puntíku umístil přesně k pravé tyči. Úvodní gól malinko umírnil turecký nátlak, přesto byli domácí i nadále nebezpečnějším celkem. V závěru poločasu ještě uštědřil Lincoln z přímého kopu hostům druhou trefu.

Další dáreček, tentokrát v podobě červené karty, obdrželo Slovácko už na začátku druhé půle, čímž se mu výrazně zkomplikovaly plány na potenciální zvrat. Poměrně přísnou druhou žlutou kartu obdržel za hru rukou Hoffman. Tlak domácích byl tak ještě drtivější, od třetí inkasované branky z kopačky Attily Szalaie zachránil hosty praporek pomezního. Většinu druhého dějství hrálo Fenerbahçe na útočné polovině a svému soupeři půjčovalo míč jen zřídka. Drtivou výhru Kanárků v závěru podtrhl svou druhou dalekonosnou trefou Lincoln.

Slovácko v hlavním tureckém městě tvrdě narazilo, a z vítězství se tak radovalo Fenerbahçe. Moravané budou mít šanci na reparát o týden později, kdy je na programu odveta.

Autor: Livesport.cz / Jan Lacina

Komentáře (310)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele