základní skupiny - skupina B, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Michy Batshuayi (© AFP)

Snový debut Batshuayie. Bývalý útočník Chelsea v závěru rozhodl o triumfu Fenerbahce

Fenerbahce si v rámci prvního kola skupiny B v Evropské lize poradilo s Dynamem Kyjev 2:1. Souboj celků, které se již v červenci setkaly v rámci Ligy mistrů, rozhodl v nastavení druhé půle Michy Batshuayi. Belgický hrotový útočník, který na trávník přišel v 69. minutě z lavičky náhradníků, tak dokonale oslavil první start v dresu Kanárků z Istanbulu.

Osud si při losu s oběma celky zahrál, neboť Fenerbahce sehrálo s Dynamem Kyjev dvojutkání již v červenci, kdy do třetího předkola Ligy mistrů postoupil ukrajinský tým. Od té doby se ovšem Kyjevané dočkali jediného vítězství v základní hrací době a do duelu vstupovali spíše jako outsider. Dobře naladěná mohla být před utkáním domácí posila Joao Pedro, která se v posledním zápase gólem a asistencí postarala o výhru 2:0 nad Kayserisporem.

Vyrovnané utkání bylo v úvodu bohaté spíše na fauly, tvrdou hru Turků následovalo frustrované oplácení hráčů Dynama. Postupem času Fenerbahce stupňovalo svou převahu. Ve 25. minutě se k odraženému míči z rohového kopu dostal maďarský stoper Attila Szalai, brankář však byl připraven na jeho zakončení i následnou dorážku. Gólman hostí poté dokázal v 35. minutě odvrátit na roh další nebezpečnou střelu, z následného centru však už vzešel gól, když se hlavou prosadil Gustavo Henrique. Kanárci měli zbytek půle pod kontrolou a dali zapomenout na rozpačitý začátek.

Kyjevané vstoupili do druhého dějství stejně aktivně jako do úvodu utkání. To se nelíbilo tradičně bučícímu tureckému publiku, které si pro hosty připravilo pekelnou atmosféru. Ani to ale nerozhodilo Viktora Cygankova v 64. minutě, kdy střelou z první za hranicí vápna uklidil míč přímo k tyči. Kouskovaná hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, kromě hlavičky Vitalije Bujalskije ze 72. minuty ale žádná šance k vidění dlouho nebyla. Domácí byli za svou neúnavnou snahu odměněni v samotném závěru, kdy se k dlouhému autu dostal uvnitř vápna střídající Batshuayi a nekompromisně zakončil pod břevno.

Fenerbahce si tak nakonec se soupeřem poradilo a na třetí pokus jej v sezoně konečně porazilo. Turci se na příští utkání mohou těšit ve čtvrtek, kdy zavítají do Rennes. Dynamo přivítá tentýž den Larnaku.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele