základní skupiny - skupina B, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Další přestřelka mezi Fenerbahce a Rennes, domácí od porážky uchránili střídající Zajc a Mor

Klíčová otázka prvního místa ve skupině B se bude muset rozseknout až v závěrečném kole. Fenerbahce a Rennes musely ze vzájemného měření sil uzmout tříbodový výsledek, aby se na samé čelo vyhouply a zůstaly na něm natrvalo, jenže stejně jako v půlce září se konala jenom plichta. A v mnohém tenhle zápas vlastně kopíroval ten předchozí z Bretaňského poloostrova.

I tehdy se zdálo, že francouzský výběr má dění na hrací ploše pod vlastní kontrolou, i tehdy se ujal pohodlného vedení. Istanbulský celek byl zralý na ručník, avšak vzchopil se, uměl zasadit svému protivníkovi dva údery a vydoloval alespoň bod. I v nynějším případě Rennes dostalo Fenerbahce pod tlak, tentokráte dokonce po půlhodině disponovalo náramným tříbrankovým náskokem. Urputný sok ovšem znovu svoje zbraně nesložil, do přestávky ještě snížil, a i když osm minut před koncem prohrával nelichotivě stále o dva góly, stačil se na SRFC dotáhnout.

První třetina tohoto utkání dopadla pro domácí doslova katastrofálně. Rennes se bez nějakého velkého ostýchání chopilo inciativy a začalo Fenerbahce doslova mlít. Poprvé se mu podařilo zvlnit brankovou síť již v 5. minutě. Truffert unikl podél levé strany, předložil pak přihrávku do vápna, kde se ocitl nikým nehlídaný Gouiri, a ten zacílil parádně pod břevno. V 16. minutě se hosté zaradovali podruhé, Gouiri si zapisoval na své konto rovněž asistenci poté, co přiťukl míč nakrátko k Terrierovi, jemuž nedělalo žádný problém z vyložené pozice přelstít brankáře Bayindira. A ve 30. minutě završili Les Rennais svou opravdu hodně povedenou pasáž taktéž třetím přesným zásahem, to když bleskově přešli do ofenzívy, Bourigeaud zprava pobídnul na hranici pokutového území Gouiriho, který zamířil pravou nohou po zemi ke vzdálenější tyčce.

Možná že klíčovým momentem střetnutí se stala snižující trefa Valenciy ze 42. minuty. Pokud by Rennes neinkasovalo, asi by duel dotáhlo až do vítězného konce. Jenže v tu chvíli se jaksi jeho rival nemusel cítit úplně pokořeně, a nakonec vážně zavelel k puči. Ekvádorský útočník se prosadil hlavou po centru Kahveciho z přímého kopu, v 82. minutě Zajc zahrál přímák moc povedeně a na bližší tyčce překonal gólmana Alemdara, který mimochodem musel nahrazovat zraněného Mandandu, a v 88. minutě levačkou do spodního rohu branky vypálil přesně Mor.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele