základní skupiny - skupina A, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hugo Vetlesen (© AFP)

Bodø/Glimt doma porazilo i švýcarský Curych

Bodø/Glimt zvládlo náročný zápas proti Curychu, doma v evropských pohárech triumfovalo počtrnácté v řadě. O domácí výhře rozhodly dva slepené góly, Curych dokázal v závěru pouze snížit.

Domácí favorité si po většinu první půle udržoval alespoň vizuální převahu, k žádné vyložené šanci se však nedokázali dostat. První velké šance však udeřil hostující Curych. Dlouhý míč za obranu soupeře si našel Jonathan Okita, který dokázal z úhlu překonat brankáře soupeře a najít před prázdnou brankou úplně volného Aiyeguna, který doklepl míč do branky, domácí obránci akci vypustili. Osvobodilo je však rozhodnutí VAR, který si všiml, že celé situaci předcházel ofsajd. Curych však pokračoval v tlaku až do konce první půle, nicméně ani střela Boranijaševič ze vzdálenosti asi 35 metrů gólem neskončila.

Druhý poločas však začal podobně, jako ten první. Míč na svých kopačkách drželi především domácí a v 54. minutě se dočkali otevření skóre. Rohový kop kapitána Berga se pokoušel odvrátit Selnaes, k vlastní smůle však míč srazil pouze do vlastní sítě, brankář Brecher byl bez šance - 1:0. Hostující hráči po inkasované brance naprosto rezignovali. Náskok Glimtu se pokusil rozšířit nejprve Espojord, stoper Kryeziu dokázal míč odvrátit na roh. O dvě minuty později však nezachytil náběh Huga Vetlesena, kterého ve vápně přesně našel Solbakken. Vetlesenovi sice střela z první ideálně nesedla, brankář Brecher si na míč šáhl, ale srazil si jej jen do své branky.

V závěru utkání bylo přeci jen k vidění pěkné drama. Deset minut před koncem dokázal krásnou technickou střelou totiž vstřelil kontaktní gól Denis Avdijaj.

Domácím se však podařilo jednogólový náskok udržet a po remíze s PSV získávají velmi důležité vítězství. Naopak Curych je po dvou zápasech stále bez bodu.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele