základní skupiny - skupina A, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů PSV (© AFP)

PSV zvládlo severskou misi, ve skupině přesto končí druhé

PSV potvrdilo zlepšující se formu a nyní dokázalo zvítězit na půdě trápícího se norského mistra, který i přes čtvrteční porážku v poměru 1:2 udržel třetí místo a zahraje si play-off o osmifinále Konferenční ligy. Eindhovenský celek dosáhl ve skupině A na svou čtvrtou výhru a se třinácti body skončil druhý o dva body za londýnským Arsenalem, v únoru ho proto čeká náročný dvojzápas o osmifinále Evropské ligy.

Norský klub prohrál počtvrté za sebou a se čtyřmi body za sebou nechal poslední Curych o jediný bod. Hosté dle předpokladů dominovali na trávníku od samého začátku a do vedení se mohli dostat již po necelých dvou odehraných minutách, ovšem po přistrčení Johana Bakayoka nedokázal Til zblízka vyzrát na vyběhnutého brankáře Chajkina. Hosté přeci jen vsítili důležitý vedoucí gól zhruba deset minut před přestávkou.

Do vlastní sítě totiž velmi smolně zamířil islandský obránce Alfons Sampsted, jenž po rohovém kopu Ledezmy a následné hlavičce kanonýra De Jonga nešťastně zasáhl balón svými zády a nechtěnou tečí tak pokořil plachtícího Chajkina. Eindhovenský gigant rozhodně nepolevoval ani po změně stran a druhý gól přidal v 52. minutě, když po rychlém brejku dva na jednoho vymyslel finální nahrávku El Ghazi a osamocený Bakayoko nechytatelně zakroutil balón k levé konstrukci.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye chtěli definitivně rozhodnout o svém úspěchu zhruba v polovině druhého dějství, kdy se Madueke řítil sám směrem k Chajkinovi, nicméně z bezprostřední blízkosti ho překonat nedokázal. Favorizovaní hosté si pak s přehledem hlídali dostatečný náskok a soupeře téměř k ničemu nepouštěli.

Bodø/Glimt sice zdramatizovalo tento duel ve třetí minutě nastavení, jelikož střídající slovinský záložník Nino Žugelj se po přihrávce jiného nově příchozího hráče Saltnese vymotal před hranicí brankového území z obležení hned několika protihráčů a z otočky překonal gólmana Drommela nekompromisním přízemním projektilem k vzdálenější tyči, ale severskému klubu už na nic jiného prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
AjaxFans

2*1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele