základní skupiny - skupina H, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Zvezdy (© AFP)

Monaco zase rozhodlo díky Embolovi, tentokráte v Evropské lize setnul Crvenu Zvezdu

Tomuhle souboji by asi daleko více slušela remíza. Stejně jako o minulém víkendu se ovšem z vítězství přece zaradovalo Monaco. A podobně jako v derby proti Nice jeho zisk třech bodů rozsoudil až Breel Embolo, tak i v Bělehradě se konal přesně takový scénář, tentokráte jenom s tím rozdílem, že skóroval z penalty. Crvena Zvezda na inkasování již nedokázala reagovat.

Oba celky vstoupily do utkání poměrně zostra. Domácí si vytvořili svou první větší šancí díky Pešičovi, leč jeho hlavička nebyla přesná, hosté hrozili prostřednictvím Camary, jehož pokus obletěl soupeřovu bránu o malinký kousek. Ve 37. minutě se zase ozvala Cervena Zvezda, po rohovém kopu Kangy si nepočínal nejjistěji gólman Nübel, jemuž míč vypadl z rukavic, takže tuhle chybu mohl ztrestat Dragovic, avšak hlavou směroval balón trestuhodně jen do zámezí.

Ve 43. minutě byl poté srbský celek asi vůbec nejblíže zaznamenanému gólu v rámci prvního dějství. Do brejku se totiž vydal Bukari, jenž ukázal, že má opravdu rychlé nohy, každopádně z dobrého postavení Nübela nepřekonal. Po přestávce pak tolik možností k vidění nebylo, ale přesto se právě ve druhé pětačtyřicetiminutovce rozhodlo o výsledku. Pro Zvezdu se jednalo o hodně smolný moment v 72. minutě, protože bránící Srnič vlastní nešikovností ve vápně křížil cestu nepovoleným způsobem, brnkl o nohy Golovina a sudí Osmers, ač s malým zpožděním, nařídil pokutový kop. Ten pak s přehledem využil Embolo, který tak vystřelil Monacu výhru.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1.2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele