základní skupiny - skupina H, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráč Zvezdy (© AFP)

Crvena Zvezda porazila Trabzonspor, může tak cílit aspoň na druhou příčku v tabulce

Crvena Zvezda stěží mohla ovlivnit průběžně dění v Budapešti. A Ferencváros tam nakonec přece získal toužebný bod, který mu zaručil definitivní prvenství ve skupině. Srbský výběr ale zásadně oživil svoje naděje na pokračování v evropských pohárech na jaře, protože se mu ve velmi důležitém střetnutí povedlo doma skolit Trabzonspor. Právě na něj se bodově dotáhnul.

Tak jako tak ovšem nečeká na Zvezdu vůbec jednoduchá práce v závěrečném kole, jen výhra ji totiž s jistotou zaručí alespoň předkolo Konferenční ligy, tedy třetí místo v tabulce. Navíc se představí na půdě Monaca, které bude muset hájit svou druhou pozici, kdežto Trabzonspor se ukáže před vlastními fanoušky s Ferencvárosem, na němž již neleží větší tlak kvůli nějakému zisku potřebného výsledku. Z poslední příčky se prostě domácí ani po této výhře nevymanili.

Úvodní půle s žádnou velkou pravidelností nenabízela gólové šance, branky každopádně ano. Přišly na řadu až v závěrečných pasážích, o tu první se zasadili Crveno-beli. Bozok si hodlal míč narazit s některým ze svých spoluhráčů, jeho počínání ovšem bylo nepřesné, Bukari tak podnikl výpad k šestnáctce, tam balón přenechal Kataiovi, a ten zamířil parádně do šibenice.

Jenže vedení domácím nevydrželo moc dlouho, jen o dvě minuty později se jejich konkurent propracoval k vyrovnání stavu. Bakasetas rozehrál přímý volný kop střelou na bránu a hodně nepříjemně plachtící pokus, tečovaný ve zdi stojícím Mitrovičem, doputoval za záda gólmana Borjana. Nicméně poslední slovo si vzala družina z Bělehradu, konkrétně v 64. minutě, kdy se z malého vápna velmi lehce prosadil Pešič poté, co mu zprava naservíroval přihrávku Bukari.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele