základní skupiny - skupina C, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

Statečně hrající HJK srazil smolný vlastňák. Pokračování v soutěži Řím stále nemá jisté

AS Řím si v pátém kole C skupiny Evropské ligy poradil s houževnatě hrajícím HJK a zvítězil 2:1. Skóre otevřel svým prvním gólem v soutěži Tammy Abraham. O vyrovnání se postaral v 54. minutě veterán Perparim Hetemaj, ovšem v 62. minutě si smolně do vlastní brány srazil střelu obránce Artuu Hoskonen, čímž daroval tři body italskému soupeři. Vlci mají v tabulce stejně bodů jako Ludogorec, který pro setrvání v soutěži potřebují v posledním kole porazit.

Do konce skupinové fáze Evropské ligy zbývaly dva zápasy, přičemž oba byly pro fotbalisty AS Řím klíčové. Italský celek se totiž překvapivě nacházel až na třetí pozici a na příčky zajišťující postup do vyřazovací fáze ztrácel tři body. Vítězství na půdě Helsinek tak bylo pro svěřence Josého Mourinha povinností. Do utkání však nevstupovali v příliš dobrém rozpoložení, jelikož ve víkendovém střetnutí v domácí soutěži padli s Neapolí i přesto, že si podle portugalského stratéga prohru nezasloužili.

Vstup do duelu vyšel lépe hráčům HJK, kteří ukázali, že v domácím prostředí dokážou pohrozit. AS Řím se z úvodního několikaminutového tlaku Helsinek vzpamatoval po čtvrthodině hry a přebral otěže zápasu. To se potvrdilo ve 29. minutě, když si Bryan Cristante vyskočil nejvýše na rohový kop a přesnou hlavičkou překonal domácího brankáře. Změna ve skóre však nenastala, protože VAR následně potvrdil ofsajd římského útočníka. Regulérní překonání gólmana hlavičkou přišlo ve 42. minutě, když si Tammy Abraham brilantně poradil s rychlým centrem z volného kopu, a vstřelil tak první gól v utkání.

V 54. minutě přišla rána pro svěřence Josého Mourinha, kteří pouze sledovali jak Perparim Hetemaj přebral přesnou přihrávku a z hranice pokutového území rychlou pozemní střelou vyrovnal na 1:1. Následný tlak žlutočervených vyústil po hodině hry, když si Artuu Hoskonen nešťastně srazil míč do vlastní branky. Neskutečnou pumelici dokázal v 79. minutě vypálit David Browne, který se po odraženém rohu dostal ke střele. K nelibosti domácích hráčů i fanoušků však VAR rozhodl o neplatnosti gólu kvůli faulu jednoho z útočníků.

Římané tak klíčový zápas zvládli a stále drží naději na postup. O ten se poperou 3. listopadu v duelu s Ludogorcem, HJK vyzve ve stejný den Betis.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (8)

Přidat komentář
tadko97

Povinná jazda. Ak toto nebude s prehľadom, tak postup nebude zaslúžený.

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně už jen doufám, že naším nejnebezpečnějším hráčem nebude Nico na tribuně.

0:2 Iba, Tammy.

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
Zark

Hetemaj tvle, legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál na nej Cristante, nemohlo to dopadnout jinak. U golu zkušené pustil Hetemaje a doklusal k vapnu.

Reagovat
Zark

Tak cristante už se pomalu dostává do legend právě typu hetemaj nebo biondini

Reagovat
smazaný uživatel

Biondini jak vyšitý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele