základní skupiny - skupina C, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rick (© AFP)

Ludogorec bude na evropské scéně působit i na jaře, doma přetlačil HJK Helsinky

Ludogorec si výhrou nad Helsinkami jasně řekl o postup do další fáze Evropské ligy. Protože AS Řím krátce předtím neuzmul všechny body z půdy Betisu, navýšil bulharský celek náskok na druhé příčce na rozdíl tří bodů na italského soupeře. Hosté se naopak s jedním bodem a jen jednou vstřelenou brankou krčí v tabulce jako poslední, ztratili přitom nárok i na druhé místo.

Mužstvo z Razgradu si naopak díky tomuto skalpu definitivně zajistilo alespoň třetí pozici, na svou stranu totiž dostalo právě lepší vzájemnou bilanci s finským konkurentem, jenž je od něj vzdálený na rozdíl šesti bodů. Pokud se ještě HJK míní rvát o pokračování na evropském poli též pro jarní část, zbývá mu už pouze jediná cesta, čili dostat pod sebe ostřílený římský výběr.

Prakticky celý první poločas byl vyrovnaný. Obě ekipy nedokázaly vyvinout nějaký větší či dokonce soustavnější tlak na toho druhého, přesto byli nakonec daleko veselejší domácí. Těm se povedlo ve 38. minutě zužitkovat jednu ze svých možností, Rick totiž v šestnáctce uvolnil patičkou Grupera, ten levačkou tvrdě vypálil, a i když si gólman Hazard na míč sáhl, v cestě za brankovou čáru ho prostě nezastavil. Druhý gól Ludogorce zřizoval sám Rick, který vytěžil z umné práce Tekpeteye. Ten se neunáhlil, nezakončil a radši přihrál právě svému spoluhráči. Helsinky nakonec dohrávaly tento duel v oslabení, ve třetí minutě nastavení vyfasoval druhou žlutou kartu a následnou červenou Raitala poté, co loktem trefil nešikovně do obličeje Deleva.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele