základní skupiny - skupina G, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Marcelo (© AFP)

Debut Marcela se změnil v noční můru. Olympiakos v pohárech opět ostudně selhal

Třetí kolo skupiny G Evropské ligy přineslo překvapivou výhru Karabachu 3:0 na půdě Olympiakosu. Úřadující řecký mistr tak v tabulce zůstává poslední bez jediného bodu. Ázerbájdžánský celek se v cestě za vítězstvím nezalekl ani hvězdného Marcela, jenž si díky střídání v 60. minutě odbyl debut v novém působišti. Přímo z hřiště pak ale přihlížel všem brankám soupeře, o tu vítěznou se postaral Owusu. Tomáš Vaclík kvůli zranění do zápasu nezasáhl.

Jako velké fiasko se dalo označit dosavadní působení favorizovaného Olympiakosu ve skupinové fázi, protože řecký celek zatím nezískal ani bod a postup se mu začal nebezpečně vzdalovat. Další ranou pak byla absence brankářské jedničky. Tomáš Vaclík si totiž na reprezentačním srazu přivodil zranění ramene, které jej vyřadilo ze hry nejméně na dva měsíce. Tým z Ázerbájdžánu se na druhé straně těšil dobré formě, když zapsal cenný skalp Nantes a okupoval postupovou druhou příčku v tabulce.

Domácí však opět nevykročili do utkání pravou nohou. Již po pěti minutách dokonce inkasovali, ovšem od jednobrankového manka je nakonec zachránil těsný ofsajd nabíhajícího Abdellaha Zoubira, který odhalil videorozhodčí. Řekové si připravili odpověď na prahu 12. minuty, o což se zasloužil Pep Biel. Střela z volného přímého kopu ale gólmana nezaskočila. Další zajímavé situace první půle vesměs postrádaly kvalitu v zakončení na obou stranách, což přispělo k prozatimnímu bezbrankovému stavu.

Po delší odmlce vyzkoušel pozornost Sharudina Mahammadaliyeva Pierre Kounde z přímého kopu, nicméně branku o pár centimetrů přestřelil. V 60. minutě se domácí celek rozhodl vyztužit své řady novou zvučnou posilou v podobě debutujícího Marcela. Ten následně přihlížel gólovému brejku, po kterém zasadil smrtící úder Owusu, když zblízka nedal gólmanovi sebemenší šanci. Opět se ke slovu dostal VAR, jenž tentokráte branku uznal. Smůlu Řeků pak podtrhla šance Georgiose Masourase, v níž domácí fotbalista pouze napálil levou tyč. Vítězství hostů pojistil v 82. minutě Marko Vešovič, který přesprintoval brankáře a poslal míč do zcela odkryté sítě. Posledním zářezem se blýskl Ramil Sheydayev, jenž upravil skóre na konečných 0:3.

Olympiakos tedy vyhořel i na třetí pokus a postup se mu nebezpečně vzdálil, na druhé straně Karabach se k němu výrazným způsobem přiblížil. Tento zisk bude chtít potvrdit i v odvetě, která je na programu 13. října v Baku.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (5)

Přidat komentář
olymp

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Manau

Takže Vaclíkem to není, to už teď víme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele