základní skupiny - skupina A, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Joey Veerman (© AFP)

PSV rozcupovalo Curych i podruhé a znovu mu nadělilo pět branek

Eindhovenský celek si před týdnem odvezl z Curychu jednoznačné vítězství 5:1 a stejného protivníka deklasoval i před vlastním publikem. Po fantastickém začátku totiž opět nasázel pět branek a tentokráte neinkasoval, v tabulce skupiny A si proto upevnil druhé místo se ziskem sedmi bodů a za lídrem Premier League Arsenalem zaostává o dva body. Naopak úřadující švýcarský mistr je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 3:14.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye, stejně jako ve Švýcarsku, začali naprosto famózně a během úvodní čtvrthodiny vedli o dvě trefy. Nejprve se dokázal prosadit mexický záložník Erick Gutiérrez, jenž se v 10. minutě dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti po hlavičce Obisba i skvělém zákroku brankáře Brechera a bez větších potíží rozvlnil síť. Neuběhlo ani dalších pět minut a do černého zamířil také Joey Veerman.

Třiadvacetiletý záložník si po zpětné přihrávce Tila navedl míč blíže do středu hrací plochy a pak ho s naprosto přesností zakroutil do protějšího spodního růžku. Hosté mohli zdramatizovat tento duel krátce po dvaceti odehraných minutách, nicméně akrobatické zakončení Vjunnika brilantně jednoruč odvrátil na rohový kop argentinský brankář Benítez. Domácí definitivně rozhodli o svém úspěchu zhruba deset minut před přestávkou.

Po vynikajícím pasu Mweneho nejprve hlavičkoval kanonýr Gakpo a brankář Curychu vyrazil balón jen k dorážejícímu Ibrahimovi Sangarému, který ze tří metrů taktéž hlavou nemohl minout zcela odkrytou branku - 3:0. PSV nepolevovalo v aktivitě ani ve druhém poločase a zhruba po deseti odehraných minutách přidalo čtvrtý gól. Podruhé v tomto střetnutí skóroval velice aktivní Veerman.

Ten se opět posadil po finálním přistrčení Sangarého, neboť svůj přízemní pokus z hranice pokutového území zakroutil k protější tyči kolem plachtícího Brechera. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem stanul před hranicí brakového území zcela zapomenutý Til, nicméně po pasu Bakayoka z pravé strany hlavičkoval vedle levé tyče o značný kus.

V současnosti třetí celek Eredivisie přeci jen zaznamenal ještě jeden zásah v 84. minutě. Gólový účet uzavřel střídající Anwar El Ghazi, když se elegantní kličkou zbavil bránícího Katiće a pak z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. PSV již příští čtvrtek sehraje dohrávku 2. kola v Londýně s vysoce favorizovaným Arsenalem, hosté se za čtrnáct dní pokusí vybojovat své první body proti norskému Bodø/Glimt.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele