základní skupiny - skupina A, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Albert Groenbaek (© AFP)

PSV nepotvrdilo úlohu favorita a s houževnatým Bodø/Glimt pouze remizovalo 1:1

Eindhovenský celek nedokázal odčinit víkendovou porážku s Twente (1:2) a do základní skupiny Evropské ligy nevstoupil tím nejlepším možným způsobem, jelikož s úřadujícím norským mistrem Bodø/Glimt se rozešel smírně v poměru 1:1. Domácí v prvním poločase neproměnili několik šanci a v samém závěru inkasovali rozdílovou branku. Krátce po odehrané hodině sice snížili, ale rozhodující gól už vsítit nedokázali.

Výběr vedený trenérem Ruudem van Nistelrooyem poprvé zahrozil po necelých čtyřech odehraných minutách, ale brankář Chajkin nejprve vyrazil do strany křižnou bombu Saibariho a pak ukryl ve svých rukavicích i pokus z hranice pokutového území v podání Simonse. Severský celek se mohl z ničeho nic dostat do vedení ve 12. minutě, jenomže Vetlesen po rohovém kopu selhal v jasné pozici a svůj hlavičku poslal úplně mimo prostor tří tyčí.

Domácí favorit měl blízko k vedení krátce po půlhodině hry, nicméně v obrovské možnosti selhal Vertessen, který po ráně Codyho Gakpa a zákroku Chajkina nepochopitelně uklidil svou dorážku z bezprostřední blízkosti o centimetry vedle vzdálenější konstrukce. Bodø dokázalo otevřít gólový účet tohoto střetnutí minutu před vypršením úvodního dějství.

Albert Grønbæk Erlykke se prosmýkl po levém křídle až do šestnáctky protivníka a nádhernou technickou střelou zamířil k protější tyči kolem plachtícího gólmana Beníteze. Domácí po změně stran zabrali a kýženého vyrovnání se dočkali v 63. minutě. Střídající El Ghazi ani ne po minutě strávené na trávníku uvolnil geniální patičkou rozběhnutého Gakpa a ten své zhruba desetimetrové sólo zakončil bravurně do pravého spodního růžku.

PSV s přibývajícím časem začalo hrát na stále větší riziko a v nastaveném čase na to málem hned dvakrát doplatilo. Nejprve mohl rozhodnout hostující Grönbaek, jehož dělovku z dvaadvaceti metrů parádně vyškrábl na roh pozorný Benítez, a následně hostující strážce naprosto famózně zlikvidoval i okamžitý projektil z deseti metrů v podání zcela osamoceného Vetlesena.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
ladyboy arsenal

2:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele