základní skupiny - skupina C, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Joaquín (© AFP)

Real Betis ovládl dramatickou přestřelku s Ludogorcem

Real Betis dokázal přestřílet houževnatý Ludogorec a ocitá se na prvním místě tabulky se šesti body. Domácímu týmu hodně pomohl Sergio Canales, který si připsal jednu asistenci a nakonec i vítěznou trefu. Hosté ale rozhodně mohli brát aspoň bod.

Sevilla hostila souboj dvou týmů, které své první zápasy v novém ročníku Evropské ligy vyhrály. Od prvních minut měli míč častěji na svých kopačkách hráči španělského Betisu, ale byli to paradoxně hosté, kdo se dostal do první opravdu velké šance. Igor Thiago se totiž dokázal vyhnout ofsajdu a obešel dokonce i brankáře, jenže v rozhodující chvíli poslal míč z úhlu jen do boční sítě!

O deset minut později už se ale radoval Betis. Nádhernou ránu Canalese sice brankář Padt vyrazil úchvatným zákrokem, jenže domácí dokázali míč přesným centrem Akoukoua vrátit do vápna a hlavičkující Luiz Henrique už si poradil - 1:0 pro Real Betis.

Vyznamenat se musel i brankář Claudio Bravo, který lvím skokem likvidoval povedenou ránu hostujícího Caulyho směřující pod břevno. I díky tomu mohl Real zvýšit už na rozdíl dvou branek. Obránce Miranda si naběhl do křídla a vrátil míč na střed vápna. Tam se jej ujal veterán Joaquín, sešteloval si míč na střelu a nádherně ji zakroutil do šibenice!

Nicméně čisté konto neudržel ani brankář Bravo. V první nastavené minutě totiž po závaru ve vápně odrážel míč po ráně Kirila Despodova, jenže to už nestihl před čárou a branková technologie na hodinkách arbitra Treimanise dala jasný signál, že míč už přešel přes čáru - 2:1.

Ani druhá půle nepatřila k nudným pasážím a oba týmy se hodně snažily urvat body. Pár minut po návratu obou jedenáctek na hřiště se o to pokusil Canales táhlou ranou, kterou musel Padt skvělým zákrokem likvidovat. S jeho další šancí už si ale ani on neporadil. Canales se štěstím obešel prvního obránce a pak napálil míč nechytatelně a přesně k tyči - 3:1.

Po relativně nudnější pasáži se Ludogorec přeci jen nadechl k větší aktivitě a byl za to po právu odměněn. Rohový kop sice španělský tým odvrátil, jenže k míči se dostal Rick a střelou zpoza dvou obránců se trefil přesně. Na víc branek už ale hostům nestačily síly a navíc ke konci utkání spálili poslední velkou šanci Dennyho Groppera.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
mastakillah

Joaquín

Reagovat
Rezan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele