základní skupiny - skupina D, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sven Michel (© AFP)

Berlínský Union přehrál ten belgický, v EL ale postupují oba

Závěrečný duel skupiny D Evropské ligy skončil výhrou hostujícího Unionu Berlín, který zdolal jistě postupující Royale Union 1:0. Triumf znamenající setrvání v soutěží i po zimní přestávce zajistil berlínskému celku již po šesti minutách hlavou Sven Michel. Svěřenci Urse Fischera už počtvrté v řadě zvítězili ve druhé nejprestižnější pohárové soutěži identickým výsledkem a do jarní fáze dokráčeli s bilancí čtyř vstřelených a dvou inkasovaných branek.

Royale Union potvrdil fantastickou formu hladkým průchodem skupinou D, po pěti utkáních bez porážky ho totiž nemohlo nic obrat o přímý postup do osmifinále. Naopak německému Unionu Berlín šlo v posledním klání o všechno. Stále se sice nacházel na druhé postupové příčce, ale případnou prohrou a vítězstvím Bragy o tuto pozici mohl přijít. K postupu mu nemusela stačit ani remíza, a tak přijel na belgickou půdu s jasným plánem - vyhrát.

Hned od začátku se bundesligový lídr tomuto cíli přiblížil, když se zkraje šesté minuty ujal vedení. Sheraldo Becker vyslal povedený centr, na který číhal Michel, jenž poté nasměroval balon do pravého dolního růžku. Zakrátko mohlo být pro hosty ještě veseleji, tentokrát ale po centru Danilho Doekhi mířil nad břevno. Závěr první půle podobné příležitosti nenabídl, a Saint-Gilloise tak odcházelo do kabin s jednogólovým mankem.

V úvodu druhé půle se fanoušci v ochozech velkého pozdvižení na hřišti nedočkali. Ovšem po chvíli se vepředu ukázali hosté. Nebezpečný projektil vyslal z volného přímého kopu Christopher Trimmel, který pouze o pár centimetrů minul branku. S odpovědí přispěchali domácí již po dvou minutách, kdy Frederika Rönnowa zaměstnal ranou zblízka Bart Nieuwkoop. Ofenzivní smršť pak přiživil i Becker, jenž však ze samostatného úniku domácího brankáře nepřelstil. Téměř stoprocentní příležitost k vyrovnání nevyužil před koncem Victor Boniface. Ten totiž mířil do odkryté brány, načež ho o gól připravil jeden z obránců.

Union Berlín tak na belgické půdě uspěl, díky čemuž si zajistil definitivní postup ze druhého místa do play off Evropské ligy. Los vyřazovací fáze je na programu 7. listopadu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele