základní skupiny - skupina G, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Koronavirové lapálie Freiburg nezastavily, doma skolil také Nantes

Freiburg zatím směle kráčí v Evropské lize nejen za postupem do další fáze, zároveň však i za první příčkou v tabulce. Z vítězství se zaradoval také na třetí pokus, tentokráte doma porazil o dvě trefy Nantes, přitom neměl k dispozici hlavního kouče Christiana Streicha, jenž se nakazil koronavirem. Jeho náhradníci Julian Schuster a Patrick Baier tak přebrali kormidlo a uspěli.

Asi do poslední chvíle se nevědělo, kdo že bude zvolen dočasně do pozice šéfa lavičky, toho, kdo bude moci udílet pokyny a šachovat případně se sestavou. Protože COVID-19 mimo jiné postihl i Streichovy asistenty Larse Vosslera a Floriana Brunse, takže moc variant už na stole nebylo. Prakticky se však nic nezměnilo na té skutečnosti, že Freiburg jednoduše v pohárové Evropě válí. Kanárci naopak v Německu nevykázali dobrý výkon a vlastně potvrdili, že se jim aktuálně nedaří. Po minulém nezdaru na půdě Karabachu neskórovali venku ani napodruhé.

Ještě do poločasu každopádně Nantes drželo nerozhodný rezultát. Domácí sice působili určitě nebezpečnějším a aktivnějším dojmem, gólman Lafont se musel mít rozhodně daleko více na pozoru než na opačné straně Flekken, avšak žádnou šanci Breisgau-Brasilianer v gól přetavit neuměli. Nicméně jen krátce po přestávce na svůj projev plynule navázali a ve 48. minutě se už dočkali zasloužené odměny. Vracející se Chirivella si ve vlastním vápně v možná nejméně vhodnou chvíli šlápl na balón, toho se chopil Dóan, jemuž pak stačilo pouze pobídnout nikým nehlídaného Kyereha, a ten snadno zacílil. V 72. minutě se na střeleckou listinu uvedl rovněž Grifo, který pravačkou z hranice šestnáctky nasměroval střelu přesně do spodního rohu brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele