základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lukas Kübler (© AFP)

Olympiakos pro letošek skončil v pohárové Evropě, o výhru ve Freiburgu přišel v závěru

V Evropské lize dosud neomylný Freiburg málem nestačil před vlastními fanoušky na rivala, který naopak po čtyřech odehraných kolech vykazoval na svém kontě pouze jeden bod. Až do třetí minuty nastavení Olympiakos držel na své straně toužebné vítězství, jenže pak došlo na vyrovnání stavu, jež v kontextu vítězství Nantes nad Karabachem potopilo řeckého velikána.

Hodnotit své působení na letošní evropské scéně nemůžou hosté vůbec pozitivně. Už po pěti absolvovaných zápasech hlavní fáze je jasné, že se s touto soutěží nejen definitivně rozloučili, zároveň však nemohou usilovat ani o jarní pokračování v Konferenční lize. Francouzský celek zkrátka zabral v pravý čas a vzdálil se Olympiakosu na pro něj již pohodlný rozdíl čtyř bodů.

Freiburgu naopak první výsledkové zaváhání vyloženě vadit nemohlo. I kdyby každopádně na řeckého protivníka nevyzrál a dokonce prohrál, stejně by bylo o jeho první příčce v tabulce na sto procent rozhodnuto, neboť ázerbájdžánský výběr, který ještě mohl tuto metu matematicky a reálně ohrozit, prohrál na Bretaňském poloostrově. Domácí ale evidentně padnout nechtěli, flintu do žita předčasně neodhodili a udělali moc dobře, poněvadž se dočkali alespoň plichty.

Olympiakos zvlnil síť v 17. minutě a od té doby německého konkurenta bezpečně hlídal, aby se nemohl dopracovávat ke změně skóre. Pep Biel ještě se svou střelou na domácího brankáře Flekkena nevyzrál, jeho spoluhráč El Arabi z dorážky ovšem ano. Až v závěrečných pasážích duelu domácí našli cestu za odpovědí, po centru z rohového čtvrtkruhu od Güntera hlavičkou udeřil gólově Kübler. Frustrace hostů se pak naplno projevila o pár chvil později, Ba se totiž tak dlouho kočkoval s Ginterem i rozhodčím Tohverem, až inkasoval červenou kartu, přičemž během pár okamžiků uviděl dvě žluté karty za sebou. Jednoduše smutný konec pro Thrylos.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele