základní skupiny - skupina B, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Rennes (© AFP)

Stade Rennes minutu před koncem rozhodlo duel s Dynamem

Dlouho to vypadalo, že duel mezi domácím Rennes a Dynamem Kyjev nepozná vítěze, ale minutu před koncem se hosté dopustili hrubé chyby v obraně. Tu nelítostně potrestal mladičký střídající útočník Doué a Rennes si vzalo tři body.

Trenér Bruno Génésio svůj tým připravoval na to, že Dynamo Kyjev nebude snadným soupeřem, byť v prvních minutách to tak nevypadalo. Obrana Dynama působila nekoncentrovaně a několikrát nechala domácí hráče zakončit. Amine Gouiri dostal parádní pas proti noze, jenže jeho rána prosvištěla jen kousek vedle tyče. A o pouhé čtyři minuty později napodobil svého spoluhráče Lovro Majer, rovněž vypálil těsně vedle.

Tlak Rennes neustával, naopak se postupem času zvyšoval. Terrierovu akci zakončoval Bourigeaud po efektní patičce Gouiriho, jenže brankář Bojko byl včas na svém místě. Martin Terrier si hodně hlasitě říkal o vstřelení první branky, jenže v 17. minutě prakticky osamocen na zadní tyči poslal míč těsně vedle.

Vyšlo mu to až na třetí pokus. Psala se 23. minuta a obrana Dynama si stále nevěděla rady. Gouiri si vzal míč za vápnem, udělal s ním několik kroků a nahrál do běhu Martinu Terrierovi, který bombou pod víko nedal brankáři Bojkovi šanci zasáhnout.

Jenže ani Dynamo nesložilo zbraně a postupně se začalo usazovat na polovině soupeře. Pak stačila jedna chyba, kdy obránci Rennes nechali na straně vápna úplně volného Viktora Cyhankova. Jeho první ránu sice ještě lapil Mandanda, jenže na jeho dorážku už nárok jednoduše neměl.

Po změně stran jsme dlouho čekali na větší šanci. Zrodila se v hlavě a nohách Bourigeauda, jenž si nepřišel na pozorného Bojka. Remíza ale nakonec nevydržela. V 89. minutě totiž Popov vymyslel školáckou chybu, namazal míč do běhu teprve sedmnáctiletému mladíčkovi Desirému Douému a ten si poradil i s brankářem Bojkem!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele