základní skupiny - skupina D, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Robin Knoche (© AFP)

Taktickou bitvu v Berlíně rozhodl pokutový kop. Union udělal rázný krok k postupu do play off

Hráči berlínského Unionu porazili v pátém kole skupiny D Evropské ligy v takticky svázaném zápase Bragu 1:0, a svého portugalského soupeře tak vystřídali na druhém místě tabulky. Jediným střelcem duelu se stal Robin Knoche, který v 68. minutě proměnil nařízenou penaltu. Lídr Bundesligy tímto výsledkem potvrdil vzestupný trend čítající tři skupinové výhry v řadě, jež přiblížily ligového hegemona k postupu do vyřazovací fáze.

Union zatím prožíval až nečekaně úspěšnou sezonu, když těsně před odehranou třetinou německé Bundesligy vedl ligový peloton. Dařilo se mu i přesto, že minulý víkend přišel o šestizápasovou sérii soutěžních výher a prohrál na hřišti trápící se Bochumi. Na evropské scéně to žádný majstrštyk nebyl, domácí totiž okupovali třetí příčku, boj o postup však zůstával otevřený. Pokud by ale s Bragou nebodovali, jejich jarní cesta by pokračovala v Konferenční lize.

Do utkání vlétli jako uragán svěřenci Urse Fischera. Hned ve třetí minutě si vypracovali gólovou příležitost. Ve vápně číhající Morten Thorsby ale gólmana hlavou nepřekonal. Brankáři si však mohli v následujících minutách oddechnout, oba celky totiž vycházely ze zabezpečených obran a vyčkávaly na chybu soupeře. Proti proudu vystoupil až ve 36. minutě Abel Ruiz, jehož přízemní ráně musel věnovat pozornost Frederik Ronnow, ta ovšem nakonec tři tyče těsně minula. Domácí fanoušci pak zpozorněli při pokusu Christophera Trimmela, jenž však svou hlavičku poslal nad břevno.

Po pauze se děj hry velice podobal začátku první půle, která rovněž mnoho brankových příležitostí nenabídla. V 67. minutě dostali stoprocentní příležitost ke gólu domácí. Ti totiž po ruce bránícího hráče kopali penaltu. Tu s přehledem proměnil stoper Knoche, jenž poslal míč bezpečně k levé tyči. Stranu sice odhadl gólman Matheus, natahoval se však marně. Ke konci zápasu měl na kopačce pojišťující trefu Trimmel, jeho pokus ale brankář vyboxoval do zámezí. V závěru už Eisernen vedení udrželi a připsali si veledůležité tři body.

Union tak důležitý domácí duel zvládl a dostal se do dobré výchozí pozice s ohledem na případný postup. O výsledné podobě tabulky se rozhodne 3. listopadu, kdy se berlínský celek představí na hřišti Saint-Gilloise a Braga přivítá Malmö.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele