26. kolo
09.05.2005 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 0:2

Na výhru Českých Budějovic na Slavii si asi vsadil jen málokterý odvážlivec. Ale kdo tak učinil, zřejmě si hodně vydělal. Jihočeši, bojující o záchranu, na Slavii vyhráli 2:0 a sešívaní si tak opět velmi zkomplikovali cestu za druhým místem zajišťující předkolo Ligy Mistrů.

Úvod zápasu jednoznačně patřil domácím, kteří se velmi často ocitali v nebezpečných situacích přímo v budějovické šestnáctce. Žádnou šanci z úvodu ale proměnit nedokázali, čehož mohli jen litovat. Po těchto promarněných příležitostech se ke slovu dostali hosté, vytvořili si až do konce prvního poločasu převahu a hrálo se prakticky jen na půlce Slavie. Gólově ale budějovičtí svůj tlak nezužitkovali, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Slavia se ale z prvního poločasu nikterak nepoučila a už v 48. minutě inkasovala, když se po centru postranní čáry prosadil Kulič. Slavia potom začala hrát o mnoho aktivněji a snažila se dostat hosty pod tlak, to se ale příliš nedařilo. Pak přišly dvě za sebou jdoucí Fořtovy tutovky, které ale zázračně vychytal Filipko a když i v další gólovce neuspěl Vlček, přišel další trest. V 79. minutě podnikl samostatný průnik Svoboda, naservíroval míč Kuličovi a ten podruhé rozvlnil síť. Po druhé trefě jihočechů začali diváci ze Strahova odcházet a zápas se tak dohrával pouze s velmi malým počtem přihlížejících diváků. Ti, co odešli, ale o nic nepřišli, Slavia už se nezmohla ani na zkorigování výsledku. Boj o záchranu je díky budějovickému zisku ještě velmi otevřený.

"Za soupeřem jsme zaostávali v nasazení, v agresivitě, nedohrávali jsme osobní souboje. Doslova jsme promrhali celý první poločas a ve druhém jsme kvůli nedůslednosti ve vlastním malém vápně brzy dostali gól," konstatoval smutně Jarolím. "Abych se přiznal, tak jsem si myslel, že jsme dali gól moc brzy. Ale po přestávce nás podržel brankář Filipko, který chytil tři góly," řekl Cipro.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu nerozumim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele