30. kolo
28.05.2007 17:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:2

Dnešní zápas byl posledním utkáním Karla Poborského, který hájí barvy Českých Budějovic. Bývalý reprezentační záložník a rekordman v počtu startů za národní tým měl o motivaci jistě postaráno, vždyť právě v dresu dnešního soupeře dokázal vyhrát ligu, ještě předtím, než pokračoval dál do Manchesteru United, Benfiky Lisabon a později ještě do Lazia Řím. I když se tedy tým okolo Poborského možná vyhecoval, o hodně šlo dnes hlavně Pražanům, ti v případě výhry mohli za dobré konstelace slavit druhé místo zaručující jim předkolo Ligy mistrů.

Po úvodní rozehrávce začali aktivněji Pražané a brzy vedli. Nejdříve v páté minutě ještě zastavil Gaúchův pokus gólman Křížek, ale na střelu z bílého puntíku o minutu později byl již krátký. Penalta se kopala po faulu kapitána domácích Davida Horejše na pronikajícího Hrdličku. Sudí Příhoda nedovolený zákrok dobře viděl a s nařízením pokutového kopu ani na chvíli nezaváhal, penalty se zhostil David Kalivoda a s přehledem míč poslal k pravé tyči budějovického gólmana. Po rychlé brance se nezačal hrát fotbal s nějak velkým nasazením, obě mužstva spíše vyčkávala a nikam se nehnala, přesto lze říci, že více ze hry měli Slávisté. K další velké příležitosti se ale dostali domácí, když si pozici k ráně z dobrých patnácti metrů vypracoval Poborský, jenže mířil o kousek vedle. V další slibné šanci se ocitl Brazilec Gaúcho, ten však nepřehlavičkoval gólmana Křížka. Psala se devětadvacátá minuta utkání a opět se měnilo skóre, tentokrát se hlavičkou prosadil kanonýr Vlček a již to bylo o dvě branky. V tomto gólu měl ovšem opět prsty David Kalivoda, který naprosto skvěle našel Vlčka, jenž nekompromisně zavěsil. Ve 33. minutě se však mohla strachovat také Slavia, ne z akce soupeře, ale ze zranění jedné z opor zadních řad. Střídat musel Martin Latka, kterého nahradil Jan Vorel. Slávistická obrana až dosud moc práce neměla, většinu akcí Budějovic totiž zastavil praporek pomezního rozhodčího, domácí se v závěru ale přece jen dostali po rohovém kopu do šance, kterou vykryl robinzonádou brankář Vorel. Po poločase tedy svítilo na světelné tabuli v Českých Budějovicích skóre 0:2.

O přestávce provedl trenér Budějovic Cipro hned dvě změny v sestavě, když stáhl Volešáka s Mrkvičkou a nahradil je Hrbáčem, respektive Tomášem Stráským. Hned na začátek poločasu mohlo mít toto střídání špatný efekt, neboť se do šance dostal rychlý slovenský záložník Švento. Jeho střelu však vykryl gólman Křížek. V 50. minutě si málem pokazil renomé Karel Poborský, když zahrál nepovedenou malou domů, kterou vystihl Vlček a na poslední chvíli odkopl balon do zámezí až brankář Křížek. Obě mužstva v těchto chvílích chtěla útočit, avšak chyběla jim finální přihrávka. Po hodině hry o sobě dali vědět příznivci Slavie, kteří vytáhli veliký transparent s nápisem "Poborský, ty jsi hovado" a poukázali tím na svou inteligenci, nutno dodat, že po ohlušujícím pískotu transparent rychle schovali zpět. V 74. minutě šli Slávisté do početní nevýhody, protože červenou kartu obdržel Michal Švec. Ten rukou stáhl útočícího Stráského, jenž by šel sám na brankáře Vorla. Deset minut před koncem mohli domácí trestat, avšak gólu zabránil výborným zákrokem Vorel, střílel Stráský a gólman hostí dlouhým skokem ztlumil míč pod sebe. Budějovičtí přesto gól dali, tři minuty před koncem se po přihrávce aktivního Stráského dostal k balonu exslávista Táborský a střelou k tyči nedal Vorlovi šanci. Ani divoké povzbuzování už nepomohlo Dynamu zvrátit utkání a Slavia tak díky prohře Liberce v Boleslavi může slavit druhé místo.

Autor: Michal Havlický

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*

Poborský da hattrick

Reagovat
HOST*bednicka9

Reagovat
smazaný uživatel

jak jinak

Reagovat
HOST*ital

Poborsky se louci,prijde plny dum a Cipro urcite vi,

jak na Slavii zahrat.Tipuji 1:1

Reagovat
HOST*

jak vidno tak asi víte málo aj s ciprem...slávce de o čest i když už tak to letos zase posrali...jak jinak

Reagovat
HOST*

borci hlavně ZAS neposrat LM a už se tam konečně dostaňme!!!!

Reagovat
HOST*

jestli Slavie bude ve skupinach LM tak ji Sparta teda celou vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele