3. kolo
13.08.2006 20:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavia Praha - Slovan Liberec 0:2

V zřejmě nejočekávanějším střetnutí třetího kola Gambrinus ligy přivítala domácí Slavia na Strahově Liberec. Oba celky si v minulých dvou kolech připsali vítězství a očekával se zajímavý a ofenzivní fotbal z obou stran. Tato očekávání se začala plnit téměř ihned, ke smutku domácích fandů se ale prosadili hosté z Liberce. V 5. minutě předvedl vynikající individuální akci liberecký útočník Holenda a střelou k levé tyči otevřel skóre zápasu.

A pro Slavii mohlo být daleko hůř, zadáci pražského celku totiž dělali jednu chybu za druhou a zdálo se tak být pouze otázkou času, kdy domácí kapitulují podruhé. Po jedné z mnoha chyb slávistické obrany se Papoušek dostal ke střele, kterou naštěstí pro domácí stihl Studík srazit na roh. Z následného rohu si ale liberečtí vytvořili další šanci a po Košťálově střele zachraňoval na brankové čáře Jarolím.

Stoprocentní šance Slavie přišla ve 33. minutě, kdy Janda nacentroval až do šestnáctky na Vlčka, který si sice parádně míč zpracoval, zakončení už ale bylo o poznání horší - tváří v tvář gólmanu Čechovi napálil míč pouze do něj. Ke konci poločasu začala taktovku zápasu postupně přebírat Slavia, obrana hostí se ale zdála být naprosto bezchybná a neprostupná. A když už se Pražané přeci jenom do šance dostali, jako Gaucho a jeho výborná hlavička po rohovém kopu, byl na místě taktéž nechybující gólman Čech.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, velkou šancí Liberce. V 51. minutě udělal Studík další z mnoha obranných chyb Slavie, Pudil mu míč vypíchl, přihrál Pospěchovi a ten zvýšil na 2:0. Šest minut nato už mohl být rozdíl tříbrankový, Pospěch ale tentokrát v další vyložené šanci branku přestřelil. Ve zbytku zápasu se už ani jeden z celků příliš neprosadil. Slavia byla v ofenzívě neškodná a Liberec pohodlně ubránil dvougólový náskok a zaslouženě vyhrál.

Liberec tak jako jediný v lize ještě neztratil ani bod spolu s Brnem a Spartou zůstává jediným týmem, který neinkasoval žádný gól.

"Jsme hodně spokojeni s vítězstvím. Rozhodl náš kvalitní výkon a to, že nám jsme na začátku obou poločasů dali góly. Mám taky radost, že jsme až na pár momentů Slavii k ničemu nepustili," řekl Lavička.

"Pár možností jsme měli, ale chybělo nám víc šťávy. Nechtěl jsem si to připustit, ale možná se na nás projevilo to dlouhé cestování z Ázerbájdžánu," prohlásil Jarolím.

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*K3

1:0 (Fořt)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Vlček, Hrdlička - Zb. Pospěch)

Reagovat
HOST*

0:2 Spravna cesta k obhajobe titulu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele