8. kolo
29.09.2007 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:0

Fotbalisté Olomouce vybojovali zaslouženou výhru 1:0 nad Libercem, který toho na Moravě moc nepředvedl. Hanáci díky plnému bodovému zisku tak sesazují Zlín z pátého místa a na svém kontě mají 12 bodů. Slovan si naopak své dosavadní postavení v tabulce nevylepší a nyní figuruje na předposledním místě s pouhými pěti body po osmi odehraných zápasech.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Již ve druhé minutě si dokázali vytvořit slibnou šanci, kdy Melinho hledal lobem za libereckou obranou volného Hartiga, který byl na hranici pokutového území připraven střílet, ale jeho pokus zneškodnil obránce Košťál. Pak zahrozili ve 12. minutě, kdy Bajer pálil těsně vedle Zlámalovy brány. Hosté se ke první střele dostali až ve 22. minutě, kdy Papoušek zahrával přímý kop, ale vůbec se mu nevyvedl. Diváci na Andrově stadionu viděli během první půle u obou týmů minimum střeleckých pokusů a šancí, ale mírně navrch měli Hanáci. Před odchodem do šaten byla ještě k vidění největší šance prvního poločasu, když asi z sedmnáctimetrové vzdálenosti tvrdě střílel olomoucký Melinho, míč díky teči při cestě k hostujícímu brankáři Zdeňkovi Zlámalovi změnil směr, ale ten jej nakonec s velkou námahou vyrazil nohou.

Úvod druhého poločasu nepřinesl žádné zajímavé momenty, hra byla opět plná nepřesností. Až v 54. minutě museli diváci zaostřit svůj zrak směrem na obrannou polovinu Sigmy, kdy se hostující Frejlach z pokutového území nebezpečně prověřil brankáře Drobisze, ale míč napálil pouze do gólmana. V 59. minutě Olomouc udeřila. Melinho našel Lukáše Hartiga, který přízemní střelou překonal Zlámala. Domácí tak vedli 1:0.

Po trefě Hartiga se obraz hry změnil. Slovan se snažil vyrovnat, ale nakonec nedokázal nalézt žádný recept jak dopravit míč do olomoucké sítě Hanáci mohli v nastaveném čase zvýšit své vedení, ale Melinho, nejaktivnější hráč utkání, trefil obloučkem břevno soupeřovy brány.

Autor: David Křížka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele