19. kolo
03.03.2008 17:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:0

Necelých sedm tisíc diváků se na Andrově stadionu branky nedočkalo.Sparta nedokázala stáhnout náskok Slavie a v dohrávce 19. kola pouze remizovala na půdě Sigmy Olomouc – 0:0.

Domácí fotbalisté nevstoupili do jarní části sezony zrovna dobrými výsledky, Olomouc totiž jen dvakrát remizovala 1:1, nejprve doma s pražskými Bohemians a poté si Hanáci odvezli bod z Mostu. V utkání proti Spartě se musel trenér Martin Pulpit obejít bez vykartovaného Martina Hudce.

Sparta se dostala po dvou jarních vítězství na dostřel největšího konkurenta v boji o titul, pražské Slavii. A pokud by v utkání s Olomoucí zvítězila, tak by byl náskok Sešívaných už jen dvoubodový. Trenér Michal Bílek upozorňoval před utkáním na dobrou defenzívu Olomouce. Ta inkasovala patnáct branek což je po vedoucí Slavii ze všech týmů Gambrinus ligy nejméně. Sparta musela oželet v utkání Karola Kisela a Ondřeje Kúdelu.

Utkání začalo lépe pro hosty. Sparta totiž už ve druhé minutě ohrozila branku Olomouce, jenže Marek Kulič trefil pouze brankáře Petra Drobisze. Za 5 minut hrozili domácí. Obrovskou chybu vyrobil Tomáš Sivok a Ladislav Onofrej se řítil sám na Tomáše Grygara, jenže brankář Sparty skvělým zákrokem pokus zneškodnil. Od této příležitosti bylo dalších šancí velmi málo. O velký rozruch se postarali ve 27. minutě fanoušci Sparty, kteří na Andrově stadionu rozpoutali za pomoci dělobuchů a dýmovnic opravdové peklo. Ve 38. minutě přišlo překvapivé první střídání, ze hřiště odešel Miroslav Matušovič a nahradil ho Libor Došek. V závěru poločasu Sparťané ohrozili branku Olomouce hned dvakrát. Nejprve po přiťuknutí Marka Kuliče minul branku Miroslav Slepička, a poté nádherný pas Pavla Horvátha nezužitkoval opět Miroslav Slepička. Dokonce prvního poločasu se nic nestalo, a tak oba týmy zamířili do šaten za stavu 0:0.

Kdo čekal, že se ve druhém dějství změní obraz hry k lepšímu, tak ten se zmýlil. Druhá půle nabídla divákovi ještě méně příležitostí než ta první. Hrálo se převážně mezi pokutovými územími. Sparta sice měla optickou převahu, jenže k blízkosti Petra Drobisze se nedostala. Utkání tak skončilo bez branek. Sparta zůstala na druhé příčce se čtyřbodovou ztrátou na Slavii, Olomouc je desátá.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sigma Olomouc jedém !!! Doufám, že plný stadión dožene mužstvo Hanáků k tomu, aby obrali Spartu minimálně o bod, lépe o všechny tři.

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekám překvapení, Sparta si to pohlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kopanou sleduju hlavne kvuli sazeni ale sparticka mi nesedi tak doufam ze klopitne

Reagovat
dadoprso

to byl fotbal. Olomouc to vždy jen odevzdala, místo aby se pousila jít aspoň do breaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Olomouce ! Takovýto výsledek mne těší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele