18. kolo
23.02.2008 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Teplice 4:0

V rámci osmnáctého kola nejvyšší české soutěže přijel do Liberce tým Teplic. Očekávala se vyrovnaná partie, ale Liberec svého soupeře nemilosrdně smetl čtyřmi brankami. Teplice se nezmohly ani na gól a ze severočeského derby si odvezly pořádný debakl.

Liberec přetavil v branku hned svou první šanci, kterou měl v sedmé minutě Filip Dort. Dort využil nahrávku Keriče a v rozhozené teplické obraně si počínal nemilosrdně, když poslal míč k pravé tyči branky - 1:0. Druhá vážnější šance přišla přesně minutu po půlhodině hry, to se k balonu dostal Petr Papoušek a ani on se nemýlil a zvýšil tak vedení domácích už na 2:0. Papoušek se prosadil pro něj typickou "dělovkou", kterou vyslal z přímého kopu. Balon před Slavíkem skočil a poté zapadl k pravé tyči. O chvíli později mohl aktivní Liberec vést již o tři branky, ale Dočkalovu ránu Slavík kryl. Domácí se třetí branky dočkali v závěru první půle, když se prosadil chorvatský útočník Andrej Kerič. Brance předcházela přihrávka Dorta, ten tak Chorvatovi v libereckém dresu oplatil asistenci na prvním gólu. Kerkič si balon předkopl a zdálo se, že Slavík míč chytí, jenže jej neudržel a útočník snadno skóroval - 3:0.

Ve druhé části se dlouho nic pořádného nedělo a první šance přišla až v sedmdesáté minutě, kdy střílel teplický Mareš, střela mu ovšem příliš nesedla a Zlámal bez problémů kryl. Neprosadily se Teplice a branku vstřelil Liberec, na potupných 4:0 zvyšoval svou druhou brankou v utkání Papoušek. Křižná střela z velkého vápna zapadla přesně k tyči. Tři minuty před koncem měl Liberec další šanci, o celou akci se postaralo trio střídajících hráčů. Nejprve Dohnálek z pravé strany poslal míč k Radzinevičiusovi, ten posunul na Smetanu, jehož střelu ale tečoval obránce na roh, který Liberec nevyužil. Utkání skončilo 4:0.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele