22. kolo
22.03.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:1

Liberec dokázal počtvrté v řadě vyhrát na domácím hřišti nad Sigmou, která tak na stadionu U Nisy nevylepšila svou černou bilanci - nikdy zde neslavila prvoligové vítězství. Celý zápas však provázelo mnoho nepřesností, tempo hry tak bylo minimální a diváci moc zajímavých akcí neviděli.

Lépe začali hosté, ve třetí minutě si na centr za obranu naběhl Bajer, který hledal před bránou Hubníka, ten však v dobré pozici minul. Hned v další minutě se k trestnému kopu postavil aktér první akce, Lukáš Bajer, zakroutil míč přesně k pravé tyči a poslal Olomouc do překvapivého brzkého vedení. Domácí se sice snažili, v další šanci se však ocitl Hořava, zblokovaný míč napálil ze čtrnácti metrů pouze nad. V 17. minutě měl po Papouškově centru potíže ve vlastním vápně Heindereich, domácí fanoušci se dožadovali penalty za ruku, rozhodčí Matějek však viděl hru tělem. Domácí i přes snahu podávali podprůměrný výkon, a tak mohli být jen rádi, že ve 34. minutě uklouznul ve vápně Škerle a Keričovu střelu z úhlu si do branky dorazil olomoucký Heidenreich. Minutu před koncem mohl hostům vrátit vedení Hubník, když si uprostřed vápna naskočil na Bajerův centr, ale důraznou rybičkou zamířil pouze do náruče Zlámala.

Pět minut po změně stran mohl Kerič dokonat svůj obrat, když si naběhl na zadní tyč, centr z rohu ale nedokázal umístit mezi tři tyče. Územní převahu liberečtí hráči nedokázali využívat v gólové příležitosti, hosté se zase nedostávali do brejků, diváci se tak většinu času spíše nudili. Většina akcí končila ve vápně Olomouce, kde si míč pohlídal Drobisz, Dočkalovy centry byly naprosto bez účinku. Absenci šancí vyřešil až v 85. minutě právě Dočkal, kterého nechali hosté dojít až na hranici vápna. Proti jeho střele ještě dokázal olomoucký brankář zareagovat, na dorážku Nezmara v pádu již neměl. V závěru se Sigmě nedařila kombinace, žádný tlak tak ani nemohla vyvinout a Slovan se raduje z vítězství. Vyhrál čtvrtý ze šesti jarních zápasů a dotahuje se na týmy bojující o poháry.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele