20. kolo
08.03.2008 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 2:2

Vyrovnané utkání mezi Libercem a Žižkovem skončilo remízou 2:2. Do vedení šli už v osmé minutě hosté, domácí ale v druhé půli dvěma přesnými zásahy stav utkání otočili. Žižkovu se přesto nakonec podařilo vyrovnat a odváží si z Liberce bod.

První šanci zápasu měli ve druhé minutě domácí, Šinglár zahrál dlouhý aut, který už mířil k Nezmarovi, gólman ale vyběhl a míč lapil do svých rukavic. V páté minutě zůstal po střetu s Kalodem ležet na hřišti Polák, po ošetření se do hry vrátil. Liberec však dál útočil a po závaru před žižkovskou bránou dostal Liberec šanci zahrávat rohový kop, domácí ale Bartalského bránu neohrozili. V osmé minutě přišel nečekaný gól do domácí sítě. Švancara našel volného Kušníra, který udělal před brankářem Zlámalem kličku a poslal míč do prázdné brány - 0:1. Liberec po inkasovaném gólu ještě více tlačil, výsledkem byl ovšem jen neškodný centr Keriče. V devatenácté minutě se k hlavičce dostal Nezmar, bránu neohrozil a Labant posunul míč do bezpečí k Bartalskému. Ve 21. minutě byl Liberec velmi blízko vyrovnávacímu gólu.

Vše začalo přihrávkou Dorta na nabíhajícího Dočkala, jenž bez přípravy nečekaně vystřelil a míč ještě před gólmanem Bartalským skočil, žižkovský strážce brány jej přesto stačil vytěsnit mimo bránu. O pár minut později dostal Papoušek šanci skórovat ze své oblíbené disciplíny, přímého kopu. Svoji střelu však namířil jen do zdi. Ve 28. minutě se hosté dostali do druhé šance a i tentokrát byli velmi blízko brance, vedení ale nezvýšili. Xavier přesnou přihrávkou našel v pokutovém území osamoceného Švancaru, ten svoji hlavičku namířil hodně mimo. Domácí byli výsledkem znepokojeni, což ukázal i Dort, který po odpískání zuřivě udeřil s míčem. Vysloužil si za to žlutou kartu. Ve 35. minutě dostal míč volný Švancara, zblízka Zlámala sice překonal, gól ale nebyl uznán za jeho faul na Holeňáka.

Do druhé půle vyběhla obě mužstva beze změn. Dvě minuty po začátku druhého poločasu zahrával Holeňák malou domů tak špatně, že musel před dotírajícím Švancarou hlavou zasáhnout gólman Zlámal. O minutu později se zrodila ještě větší šance, tentokrát ale na druhé straně. Po Dočkalově centru se k hlavičce dostal aktivní Nezmar a z jedenácti metrů mířil těsně vedle. V 52. minutě to v pokutovém území Žižkova znovu vřelo. Po Dočkalově rohu mířil míč k Papouškovi, Stracený ale libereckého hráče zasáhl nohou do hlavy a byl pískán pokutový kop. Penalty se ujal Filip Dort a vyrovnal na 1:1. V 62. minutě odešel autor vyrovnávacího gólu Dort ze hřiště, na němž ho nahradil dlouhán Smetana.

V 62. minutě vyzkoušel připravenost Bartalského z třiceti metrů Papoušek, gólman Žižkova míč nadvakrát chytil. 70. minuta málem znamenala vedení Liberce, Dočkalovu střelu ovšem Bartalský vyrazil. O tři minuty později už ale ani Bartalský nestačil na Keriče. Papoušek našel přesnou přihrávkou Keriče a chorvatský hráč se z deseti metrů nemýlil, 2:1. V 80. minutě se domácí diváci dožadovali další penalty, po Moresově ruce v pokutovém území. Rozhodčí odmítl a nařídil pokračování hry. Liberec byl blízko výhře, 83. minuta ale znamenala konec nadějí na tři body. Po centru do pokutového území se trefil náhradník Demjan a vyrovnal na 2:2. Liberec si přesto ještě vypracoval zajímavou příležitost, Smetana však hlavičkoval jen do náruče Bartalského. V posledních minutách hry ještě žižkovský Blaha zkusil z hranice šestnáctky štěstí, mířil vedle a utkání tak skončilo 2:2.

Autor: Vít Sedlák / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slovan potvrdí jarní výkonnostní vzepětí. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepotvrdil, Viktorka Žižkov překvapila a má bod !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele