24. kolo
05.04.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - České Budějovice 1:0

Utrpení pro diváky představoval zvláště první poločas. Ten druhý sice nabídl více šancí a dokonce i rozhodující gól, nicméně zápasy aspiranta na titul by měly být pro fanoušky fotbalu hezčí podívanou. Budějovice i přesto pokračují v prachmizerné druhé části sezóny.

Křečovitá snaha sparťanských a bojovné bránění šestnáctky Budějovických dlouho diváky spíše nudilo. První střela na bránu totiž přišla až pět minut před koncem první půle, Horváth to zkoušel z přímého kopu levačkou k tyči, s jeho střelou si však hravě poradil Křížek. Po dalších dvou minutách už přišla větší gólovka v podání zkušeného záložníka Sparty. Sivok vyslal prudkou přihrávku, kterou na vápně převzal Horváth a dostal se tváří v tvář před Křížka, kterého technicky obhodil, oslavu mu však překazila tyč.

Změna stran nepřinesla změnu hry. Sparta nedokázala využívat tlaku k zakončení. V 55. minutě však přišla akce, na jejímž konci bylo přesné zakončení. Krásnou akci načali kombinací útočníci Došek a Slepička, ten poslal míč do běhu na Matušoviče, který přetaženým centrem našel na zadní tyči Horvátha a ten napálil míč nekompromisně pod břevno.

Přesně po deseti minutách mohl vedení pojistit Kisel. Budějovičtí zkazili rozehrávku a sparťanský záložník se hnal středem hřiště k zakončení, ale Křížek svůj tým podržel. Největší šance hostí o vyrovnání spočívaly v centrech, které stahoval ze vzduchu Grigar, ke gólu tak měli opět blíže domácí. Slepička našel ve vápně volného Doška, který ale střílel v pádu a zamířil nad. I v další šanci se ocitl vytáhlý sparťanský útočník. Centr mu přistál přesně na kopačce a s jeho pohotovou střelou měl Křížek problémy. Nejprve musel míč ztlumit, aby si pro něj vzápětí doběhl těsně před brankovou čarou. Nakonec mohli Pražané děkovat za výhru nerozchytanému Grigarovi. V nastaveném čase totiž skvěle vychytal úplně volného Šímu, když jeho pokus z blízka dokázal vyrazit na roh.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
frank

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zdalipak to Budějovičtí odchodí, tak jako jiní ? Snad to Franz Straka nedovolí ! Raději netipuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta ole

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia "o5" bude 2..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle výsledků se zdá, že Sparta není zase takový tank, jak by se někomu mohlo zdát. Takovéhle zápasy musí vyhrávat s jiným skóre. Jinak si ten titul těžko zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec bude mít titul Brno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele