19. kolo
02.03.2008 20:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 2:1

Žižkov i druhé domácí utkání dokázal přetavit ve tři body, i když do šaten odcházel jako prohrávající. Bohemians tak stále čekají na jarní vítězství a boje o záchranu budou pro ně ještě velmi obtížné.

První vážná situace vyústila po aktivním začátku hostí ve vápně domácích, když Bálek při snaze odcentrovat trefil ve vápně Procházkovu ruku, rozhodčí penaltu nepískl. V první střelecké šanci se po centru zprava ocitl Ordoš, ale jeho hlavičku nadvakrát chytil Bartalský. Gól nakonec v úvodu přece jen přišel. Bartek odcentroval z pravé strany, kam si naběhl nehlídaný špílmachr Morávek a ve druhém zápase po sobě skóroval hlavou.

Domácí se sice do vápna soupeře dokázali propracovat, na nebezpečné zakončení znamenající ohrožení branku se ale nezmohli. Ve 29. minutě přišla sporná situace, kdy po Kalodově kličce zahrál Sňozík nešetrně a i když šel po míči, zasáhl i žižkovského hráče. V poslední minutě prvního poločasu přišla největší příležitost domácích. Sňozík nedokázal pokrýt balon, ke kterému se následně dostal Kalod, ten nahrál Švancarovi a ten z pár kroků netrefil z části odkrytou branku.

Po změně stran začali lépe hostí, Knakalův dlouhý aut chtěl zužitkovat Pavel Hašek, kterého reflexivně vychytal Bartalský. A tak přišel vyrovnávací, leč velmi šťastný gól. K odraženému míči se dostal na hranici vápna Tinga, který nepovedený centr zakroutil ke vzdálenější, levé tyči. Překvapený Sňozík se za míčem natahoval marně.

Hosté se z gólu ještě pořádně nevzpamatovali a už prohrávali. Kalod vybojoval na vlastní polovině míč, přihrál přesně Švancarovi, který bez větších problémů utekl Radovi a před malým vápnem z úhlu zamířil šajtlí přesně kolem Sňozíka ke vzdálenější tyči. Desetiminutovku zkázy nakonec překazil hostující brankář. Na Kalodův centr si přesně naběhl Kušnír, jenž v plném běhu napálil míč směrem na branku, Sňozík však stál na správném místě a reflexivním zákrokem míč vyrazil do bezpečných míst.

Zahrozili i klokani, ale hlavní hvězdou 67. minuty byl Bartalský. Nejdříve vyrazil přímý kop Ivana Haška, následně zlikvidoval nebezpečný centr a i když na Bálkovu razantní střelu z vápna nedosáhl, mohl se podívat jak míč letí pár metrů nad brankou. V 76. minutě přišly další dvě šance. Nejprve po rohu velký závar, všechny střely z vápna, které užuž vypadaly jako gólové, byly zblokovány houževnatými obránci. Ve stejné minutě ještě hlavičkoval po Knakalově autu Bálek, jehož vychytal skvělý Bartalský. Poslední náznak šance přišel čtyři minuty před koncem, kdy míč propadl za domácí obranu. U míče však byl nejdříve brankář, dobíhající Morávek už nestačil zabrzdit a nechtěně trefil Bartalského kopačkou.

Fotbalový zážitek tak zkazila pouze individua, která na českých stadionech nejsou nikterak neobvyklá. Nejhorší výkon tak nepředvedl žádný hráč, ale s velkou převahou pořadatelé.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Malé pražské derby. Pojedou Klokani zase na utkání tramvají ? Hlavně ať něco uhrají, Viktoriáni se budou chtět rehabilitovat za debakl z Letné. Tradičně to bude spíše boj o každý metr, žádná fotbalová krása. Ale Bohemians budou jako ve svém Ďolíčku, opět budou mít v hledišti navrch, což může být důležitý psychlogický efekt. Tip 1:1. BOHEMIANS 1905 !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, nedá se nic dělat. Snad se první jarní plnohodionotně bodový zisk podaří v příštím kole. Prohra v derby zamrzí ale dvojnásob. BOHEMIANS 1905 !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele