21. kolo
22.03.2009 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Brno - Sigma Olomouc 1:2

V moravském derby dokázala hostující Olomouc porazit ve velmi vyrovnaném utkání Brno. Velký podíl na výhře měli oba střelci Hudec s Janotkou, ale také dobře chytající brankář Drobisz.

Oba týmy nastoupily do prvního poločasu s celou řadou změn v základních sestavách a tato skutečnost nijak nepomáhala nízké kvalitě předváděné hry. Domácí kouč Beránek vsadil na tradiční rozestavení 4-4-2, ovšem na krajích záložní řady operoval mladíček Šural a také David Kalivoda, proto se očekával od Brňanů velice ofenzivní fotbal. Toho se ovšem fanoušci nedočkali, neboť v úvodních minutách byla k vidění jenom zoufalá nuda, protkaná snad všudypřítomnou nepřesností, dlouhým zpracováním míče či tázavými pohledy, co spoluhráč zamýšlel. Světlou chvilku fotbalu tak měl z pohledu "zbrojováků" na svědomí hned v prvních minutách hry již zmíněný Kalivoda, který vyslal ze střední vzdálenosti nebezpečnou ránu z halfvoleje, jejíž umístění i razance byla dostatečná, ovšem hostující brankář Drobisz si s ní efektivním tygřím skokem poradil.

Následovala předlouhá pasáž, v níž se oba týmy "praly" o každý metr prostoru. Jejich kombinace sice vyhlížely poměrně nadějně, jenže s blízkostí vápna jako by zafungovala nervozita a ani jedna z přihrávek si dlouho nemohla najít místo svého určení. Jako výstřel do ticha tak zapůsobila skvěle zahraná standardní situace hostí, jejíž exekuce se ujal Brazilec Melinho a jak je jeho dobrým zvykem, vyslal kvalitní centr na hlavu Hudce, pro nějž nebyl problém se v klubku hráčů prosadit a otevřít tak skóre - 0:1.

Tempo zápasu poté trochu nabralo na obrátkách a především domácí se začali snažit o zkorigování výsledku ještě do přestávky. Velký kus práce odváděla dvojice Lira - Šural. Právě první jmenovaný stál u zárodku akce Brňanů, na jejímž konci byl Kuncl, který dokázal v těžké pozici odcentrovat, ovšem ani jeden z jeho spoluhráčů se nedokázal v pokutovém území protlačit k balónu. Těsně před skončením poločasu se brazilský obránce ve službách Zbrojovky pokoušel překvapivým padáčkem překonat olomouckého brankáře, jenže ani tato možnost se neukázala tou účinnou.

Ve druhém poločase jakoby oba dva týmy přeřadily na vyšší rychlostní stupeň a hra dostala kýžený spád a rychlost. Brno se od začátku poločasu hnalo za vyrovnáním, ale nedokázalo si poradit s pozornou a velmi početnou defensivou Hanáků, pro které by měly 3 body z místního stadionu velkou cenu. Důkazem budiž velká šance aktivního Kalivody, který po deseti minutách hry dokázal po přiťuknutí od Doška vyslat tvrdou pumelici, kterou brankář Drobisz reflexivně vyrazil. Domácí ale nemuseli smutnit dlouho, neboť v minutě pětašedesáté vsítili poněkud bláznivý, ale o to cennější gól. Kdo jiný než Kalivoda stál na začátku rozehrané standardní situace, po které hlavičkoval Švejnoha, gólman hostí míč vyškrábl do tyče, ten se od ní odrazil do "leteckého prostoru" v němž se nejlépe zorientoval mladý tryskáč Rabušic a z bezprostřední blízkosti vyrovnal - 1:1. Ani v dalších minutách nepolevovala snaha obou soupeřů zvrátit vedení na svou stranu. Úspěšnější byli nakonec hosté. Ti totiž dokázali vyniknout ve své parádní disciplíně - rychlých protiútocích. V tomto případě stál na jeho konci Brazilec Rossi, který odcentroval na Janotku, jehož hlavička znamenala opětovné odskočení Olomouce na rozdíl jednoho gólu.

Brno v závěru dokázalo soupeře zatlačit do defensivy, ovšem ani jeden z jeho hráčů se nedokázal výrazněji prosadit. Za zmínku stojí jen prudká rána Heinze z 92. minuty, která ovšem mířila jen do míst, kde stál připravený brankář Sigmy.

Autor: Filip Horký

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

defenzivní fotbal,tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Cely stadion fandi s nami, cely stadion fandi snami. Kdo kdeska vyhraje? ... BRNO Kdo? BRNO Kdo? BRNO Kdo? BRNO Kdo? BRNO ... tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aby si se neutleskal z toho

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hovno tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhůru BRNO!!!!!!!!!!!! BRNO !!!!!! ZBROJOVKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

SIGMA je hvězda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele