28. kolo
17.05.2009 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

České Budějovice - Baník Ostrava 3:2

Budějovice doma přestřílely tápající Ostravu a vyhrály 3:2. Dvakrát se trefil domácí Sedláček, na druhé straně rovněž dvakrát skóroval Mičola, poslední gól přidal domácí Mezlík.

První příležitost měl v sedmé minutě Baník. Lukeš kopal roh, jeho centr našel volného Zawadu a ten hlavou orazítkoval pravou tyč brány Budějovic. Na druhé straně střílel Benát a jeho ránu Buček nadzvedl pouze nad sebe. Toho chtěl využít Sedláček, ale v souboji brankáře Ostravy fauloval. Ve 22. minutě padla první branka a vstřelil ji ostravský Mičola. Ten se trefil krásně k levé tyči - 0:1. Na druhé straně nejprve střílel Svátek, ale trefil jen spoluhráče, do odraženého balonu se následně opřel Benát a Buček vyrazil. V další šanci pálil po sklepnutí Svátka Mezlík a rozezvonil břevno nad Bučkem. Ostrava opětovala palbu, když střílel Rajtoral, ale míč před brankovou čárou vyrazil budějovický Leština. Po 35 minutách mohl skórovat Svátek, ale jeho efektní rybička těsně minula bránu. Domácí se dočkali branky v 39. minutě a vstřelil ji Mezlík. Šíma rozehrál roh a Mezlík hlavou vymetl levý růžek branky - 1:1. Těsně před odchodem do šaten ještě pálil Benát, ale netrefil, a tak velmi výživný poločas skončil smírně 1:1.

Budějovice otočily vývoj zápasu v 53. minutě. To se prosadil Sedláček, když zblízka hlavou skóroval a stanovil stav 2:1. O pět minut později už to bylo 3:1, jelikož dvojice Šíma - Sedláček zařídila další branku. Prvně jmenovaný centroval a Sedláček z voleje umístil balon pod břevno. Konečný stav utkání stanovil v 74. minutě ostravský Mičola, který skóroval hlavou po centru Lukeše.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele