17. kolo
22.02.2009 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:2

Jablonec vyhrál na cizím hřišti jediné utkání, a to v prvním kole sezóny. A náhoda tomu dala, že se situace opakovala i v prvním duelu na jaře. Boleslav tak prohrála druhý domácí duel z posledních tří. Jablonec týmovým výkonem přehrál Středočechy, kterým nepomohla ani psychická síla po úspěšné přípravě.

Na hráčích šlo hodně znát, že po zimě hrají svůj první ligový zápas. Opatrný fotbal dal možnost Jablonci, aby se nedostal pod tlak a ten toho beze zbytku využil. Ve 26. minutě uběhl po lajně rychlík Hloušek, svým centrem přesně našel na vápno nabíhajícího Čížka, který potvrdil své zkušenosti a placírkou poslal míč přesně k bližší tyči. Brankář Miller se natahoval marně. Nikterak atraktivní zápas zvládali i nadále lépe hosté. Zbytečně se nehnali dopředu, přesto nenechali Boleslav v klidu rozehrát. Ta se zase nedokázala za celý poločas dostat do vyložené šance.

Úvod druhé půle přinesl to nejlepší, co mohl - góly, po jednom na každé straně. U obou tref byl také jablonecký Kučera. Nejprve našel Bosňana Haurdiče, který se prosmýkl ve vápně kolem Janíčka a těsně před brankářem přihrával pod sebe Davidu Lafatovi, který měl před sebou prázdnou branku. O brzké snížení se na druhé straně se zasloužil Michal Papadopulos. Ten si vyskočil na Machův centr a jablonecký Kučera nedokázal uhlídat jeho ráznou hlavičku, která šla přesně pod břevno.

Až do 70. minuty se bohužel nic jiného nedělo a až poté se probudila Boleslav. Nejprve Kúdelovu gólovou střelu z osmnácti metrů zblokoval jeden z obránců. Chvilku poté se před Špita dostal Táborský, který mířil do ramene brankáře a následnou povedenou dorážku Nečase ke vzdálenější tyči vytěsnil na brankové čáře hlavičkou Hamouz. Jablonecká defenzíva rozhodně potěšila severočeské fanoušky. Svého soupeře totiž k dalším šancím na vyrovnání už nepustila.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufám že JBC uhraje remízu , tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to remízku 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jako dycky

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
božský John

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec Forever!!! 1:2 Lafata,Haurdič.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bych to viděl na 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele