11. kolo
24.10.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1

Olomouc si na konto připisuje již třetí domácí výhru. V páteční předehrávce si dokázala poradit s rozjetým Libercem, jenž porazila v poměru 2:1. Za Hanáky se hned dvakrát trefil útočník Ordoš, hosté v závěru pouze snížili díky Bořku Dočkalovi.

Po úvodním oťukávání už v 17. minutě udeřila jako první Sigma. Hlavou se po centru z rohového kopu, který sám vybojoval, dokázal na zadní tyči prosadit dlouhán Michal Ordoš a poslal svůj tým do vedení. O deset minut později přišla na řadu další velmi zajímavá příležitost domácích fotbalistů. Hořava se nádherně prokličkoval na levé straně mezi několika protihráči, nahrál Hubníkovi, na jehož centr Pospíšil v pokutovém území jen těsně nedosáhl. Vedení mohl v první půli pojistit ještě po rychlém brejku opět Hubník, z voleje ale pálil vedle.

Po přestávce přibylo šancí a diváci viděli o poznání zajímavější představení. Jako první se mohli už v 52. minutě prosadit po Melinhově centru Hubník i Ordoš, ale ani jeden na míč nedosáhl. Druhý jmenovaný málem skóroval i o minutu později, jenže opět mu při zakončení chyběly centimetry. V 60. minutě se už ale nemýlil a výsledkem byla druhá branka v síti Liberce. Tu vstřelil, jak je jeho dobrým zvykem, opět hlavou.

Zanedlouho pálil z velké dálky Melinho a pouze pohotový zákrok gólmana Hauzra zachránil Slovan od třetí inkasované branky. Šanci na zdramatizování výsledku měl v 74. minutě Filip Dort, jenže narazil na skvěle chytajícího Drobisze. Ten už takové štěstí neměl o čtyři minuty později. Na penaltě zůstat nikým nehlídaný Bořek Dočkal a střelou po zemi snížil. V závěru si Liberec vypracoval tlak, zatímco Olomouc se musela převážně bránit. Jedinou příležitost k vyrovnání spálil nepřesnou hlavičkou Košťál, a tak odjíždí jeho tým z Androva stadiónu s prázdnou.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

liberec vyhraje2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele