17. kolo
22.02.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:1

Na Andrově stadionu jsme měli možnost sledovat poměrně kvalitní zápas dvou mužstev z horní tabulky. Šťastnější byli nakonec i díky vlastnímu gólu olomouckého Škerleho Sparťané. Zápas musel být hned dvakrát přerušen díky několika "vymytým" mozkům z hostujícího kotle.

První půle nabídla hodně běhavý fotbal, ve kterém se praktikovalo přísloví "každý chvilku tahá pilku". Tu útočila Sparta, jindy měla zase mírný tlak domácí Olomouc. První výraznější šanci měla hanácká zimní posila, Goce Toleski, který zblízka nepřekonal brankáře Blažka. Hned v zápětí přišla černá chvilka hostujících fanoušků, kteří díky svým nevybouřeným emocím přerušili na čtyři minuty zápas. Nakonec se je pořadatelům povedlo za pomoci letenského Řepky uklidnit. Hra poté pokračovala v rychlém sledu, kdy oběma týmům jakoby scházela přesná finální přihrávka. Krásným fotbalovým momentem byla rána Michala Hubníka z pětadvaceti metrů, který řádně protáhl hostujícího gólmana. V průběhu první pětačtyřicetiminutovky navíc začalo poměrně silně snažit a terén se tak stával pro kombinační hru, kterou se občas snažily oba týmy praktikovat, velmi obtížný.

Druhá polovina začala mírným náporem pražanů, který vyústil po jednom rychlém kontru v prudkou pumelici Bergera, která však trefila jen brankáře Drobisze. Následovala zhruba desetiminutová pasáž, kdy se hrálo především ve středu hřiště, neboť ani jeden tým nebyl schopen výrazněji překonat obranu toho druhého. V 60. minutě se Makedonec Toleski dostal až do pokutového území, kde byl s vypjetím všech sil sparťanských obránců od míče oproštěn, ovšem právě jeden z letenských nepochopitelně balón neodkopl a po zmatku před branou se míč dostal až k Melinhovi, který prudkou střelou trefil jenom bránícího hráče.

A následovala další šance olomouckých, kteří se po jednom ze svých rohových kopů dočkali závaru před hostující brankou, kde však balón jeden z hráčů odkopl a poslal do rychlého brejku Žofčáka s Wilfriedem, kteří běželi sami na jednoho obránce, ale druhému jmenovanému se míč zamotal mezi nohy a ze slibné šance tak nic nebylo. V minutě třiasedmdesáte přišel další rychlý protiútok Kuliče, který nahrál Bergerovi, jehož centr si do vlastní branky srazil domácí Škerle. Na další velké možnosti si muselo přes 7 tisíc fanoušků na Andrově stadionu počkat až do posledních minut, kdy jeden z Hanáků upadl v pokutovém území Sparty, rozhodčí Královec nařídil penaltu, kterou však následně po rozhovoru s brankářem Blažkem velmi kuriózně odvolal. Ani to však nevzalo domácím chuť do útoku. V posledních minutách nastaveného času se míč dostal do neskutečného klubíčka hráčů, které se snažilo propálit hned několik olomouckých, ovšem ani jeden projektil si nenalezl svůj cíl.

Autor: Filip Horký

Komentáře (12)

Přidat komentář
Lorcan

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip , 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

zápas kola ... doufám, že to nebude nuda jak svině - sigma jedeeeeeeem

2:0 Goce,Goce (2x)

Reagovat
smazaný uživatel

Goče je tragickej,to brečíš u špatnýho stromu

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

nono těžko řict ale určitě to vidim na triumf sparty

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zase porod.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že Wilfried nehrál od začátku?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic nového, gól zase nedali, ale přesto vyhráli. V poslední minutě nařízená a odvolaná penalta. Klasika. Jsou to ubožáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká penalta ty chytráku?žádná odpískaná nebyla..ty si pako

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta hlavne neunete na vavřínech!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele