18. kolo
28.02.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - České Budějovice 0:0

Pražská Letná neviděla v prvním jarním zápase ani gól. Sparta svého soupeře přehrála a ve druhé půli mohla skórovat mnohokrát. Místo toho se na jih Čech stěhuje důležitý bod.

Úvodní tlak Sparty žádnou výraznější šanci nepřinesl a po úvodní desetiminutovce se s míčem začali seznamovat i Jihočeši. Urputné bránění hostů a neškodné útočení domácích během poločasu však nedovolovalo mít ze hry fotbalovější zážitky. V akci se často ukazoval Žofčák, ale i ten nedokázal uspokojit touhu fanoušků po gólu. Ve 23. minutě se mohl prosadit Kulič, ale tvrdou ranou branku netrefil. První a jediná branku ohrožující střela před přestávkou tak přišla až minutu před koncem. Berger parádně vystřelil z přímého kopu z pětadvaceti metrů a Kučera se měl co natahovat, aby jeho pokus vytěsnil mimo branku.

Druhá půle přinesla mnohem častější výpady českobudějovických hráčů. Přesto si Blažek na míč mockrát nesáhl. Ale nepřesné střely rozhodně nemohly odradit nespokojené domácí obecenstvo od pískání. V 66. minutě se do vápna prosmýkl Kušnír a přihrávkou na penaltu hledal spoluhráče. Nikdo v rudém dresu ovšem míč netrefil a hosté dokázali odkopnout. Největší šance zápasu přišla dvacet minut před koncem. Odražený míč se dostal ke střídajícímu Wilfriedovi, který z patnácti metrů dobře vypálil, jenže Kučera ještě lepším zákrokem vyrazil na roh. A právě Wilfried, Hubník a Kladrubský měli blízko ke vstřelení vedoucího gólu, ale Kučerova branka byla pro sparťanské nájezdníky zakletá. Ani Hudsonův průnik do vápna domácích ke gólu nevedl, když jeho přihrávku nikdo ze spoluhráčů nevyužil k nebezpečné střele.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0(2x wilfried,1x Berger, 1x Kladrubský)

Reagovat
smazaný uživatel

jasna vyhra,ale spis 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Kulič,Berger,Vacek)

Reagovat
smazaný uživatel

sparta musí vyhrat aspon 2:0 minimálně

Reagovat
Lorcan

1:0 nebo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:2,teda spíš přání...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Berger)

Reagovat
Lorcan

paráda, pěknej výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

myslel ze se fakt neco v tej sparte zmeni po tom zimnim prestupovani, ale jako hodne si rozmyslim az zase na ne vsadim prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Sparťani,běžte už do pr... . i s panem Chovancem. Vaši předchůdci,kteří vybudovali historii,aby se obraceli v hrobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tragický,Tragický a ještě jednou tragický

Reagovat
smazaný uživatel

nwm proč tam pořád pou toho holendu

Reagovat
smazaný uživatel

cpou*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele