7. kolo
22.09.2008 19:30 CET
0 : 3
(0:3)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Slavia Praha 0:3

Slavia na Zlín umí. V minulém roce jej porazila dvakrát při celkovém skóre 8:1 a dnes si na svém soupeři opět smlsla. Po poločase vedla už o tři branky a stejný stav vydržel až do konce.

Od začátku bylo jasné, kdo bude dneska na hřišti pánem. Už v 6. minutě Slavii moc nescházelo a mohla dát gól. Nejprve jen těsně nedosáhl na rychlý centr v nadějné pozici Necid a krátce na to pálil mimo záložník Tavares. O deset minut později naopak střílel domácí technik David Šmahaj, ale také jeho rána postrádala přesnost.

V 26. minutě šance hostů gólem skončila, a to hodně pěkným. Zlínští dali mnoho prostoru Tijani Belaidovi a ten, jak má v oblibě, napřáhnul z dálky a krásnou střelou potvrdil pozice jednoho z nejlepších střelců letošního ročníku. Za pár minut mohl vyrovnat stoper Ivo Zbožínek, ale míč napálil přesně jen do míst, kde zrovna stál gólman Martin Vaniak.

Uběhlo deset minut od prvního gólu a Slavia se radovala podruhé. Po přesném centru představil divákům skvělou kopací techniku opět Belaid a přímo z voleje poslal míč do brány. V 43. minutě sešívaní rozebrali domácí obranu, k míči se na hranici vápna dostal Toleski a propálil gólmana Baránka.

Po pár minutách průběhu druhé půle se málem podařilo alespoň snížit Šmahajovi, který zachytil rozehrávku soupeře, ale z třiceti metrů pálil vedle. Zlínský záložník se také předvedl v 67. minutě. Opět z velké dálky prověřil Vaniaka, který jeho pokus musel vyrazit alespoň na roh. Ještě více znepříjemnil situaci Zlínu o dvě minuty později Penner, který viděl po druhé žluté kartě červenou.

V 75. minutě se prosadil také Necid, ale jeho branka nemohla být uznaná pro ofsajd, a proto se skóre neměnilo. Tempo hry v závěru už rázně opadlo a utkání se dohrávalo v poklidu, jelikož Zlín věděl, že s výsledkem už nic neudělá. Slavia naopak dokráčela ke třem bodů a první Spartu má nyní už ztrátu pouze bod.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlín 0-2 Slavia, tady není o čem... vzájemné zápasy a aktuální forma mluví jasnou řečí...

Reagovat
smazaný uživatel

slavia vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bezbranková remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěly výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele