25. kolo
17.04.2010 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Brno - Sigma Olomouc 1:2

Utkání v Brně nabídlo zajímavou podívanou, hrálo se velmi ofenzivně a tři body nakonec putují do Olomouce. Sigma totiž dokázala v Brně vstřelit dvě branky a vyhrát 2:1. Diváci byli v Brně svědky i několika nastřelených tyčí.

Brno začalo utkání nešťastně a už po sedmi minutách prohrávalo. Skvělou práci při úvodní brance Olomouce odvedl Petr, jenž přihrávkou našel Jana Navrátila, a ten technickou střelou překonal brněnského brankáře - 1:0 pro Sigmu Olomouc. O vyrovnání se čtyři minuty po inkasované brance snažil Rabušic, dostal se do velké příležitosti, jenže brankář Lovásik dobře vyběhl a Rabušic v šanci pohořel. Domácí pak zasypali Hanáky několika rohovými kopy po sobě, jenže kýženou branku to nepřineslo. Ve 26. minutě mělo Brno velkou šanci, Kalabiška ale zblízka rybičkou trefil Lovásika. Za další čtyři minuty přežila Olomouc další klinickou smrt, Dostálkovu technickou střelu vyškrábl Lovásik na břevno.

Olomouc rovněž odpověděla stoprocentní brankovou příležitostí, Schulmeister našel osamoceného Ordoše a po jeho zakončení opět zazvonila branková konstrukce. Brankou neskončil ani průnik Navrátila, a tak Olomouc stále vedla nejtěsnějším možným způsobem. Minutu před koncem prvního dějství mohlo Brno vyrovnat, Kalabiškův centr nepříjemně změnil směr po teči Rossiho a Machalický zažehnal míč do bezpečí.

První poločas byl určitě nesmírně zajímavý a stejné tempo pokračovalo i po změně stran. V 63. minutě opět zachránila Brno tyčka, rána Ordoše s třiadvaceti metrů byla opravdu povedená, chybělo jen větší štěstí. Nedáš - dostaneš, přesně tohle pravidlo platilo o dvě minuty později, Rabušic byl po zpětné kličce faulován v pokutovém území a rozhodčí nařídil pokutový kop. Z hranice jedenáctky se prosadil Richard Dostálek a vyrovnal na 1:1. Radost z vyrovnání netrvala dlouho, protože hned za minutu Olomouc opět vedla. Navrátil využil přesného pasu za obranu a sám postupoval na brněnského brankáře, Doležalovi pak nasadil potupné jesličky a Hanáci znovu vedli, tentokrát 2:1.

Olomoučtí pak uklidnili hru a hráli přesně to, co potřebovali, navíc si několikrát pomohli střídání, čímž ušetřili cenný čas. Nicméně závěrečnému náporu Brna stejně neunikli ale poté, co přežili Doškovu střelu a závar před brankou, mohli slavit cenné vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele