13. kolo
01.11.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - České Budějovice 2:0

Odevzdané Budějovice dnes snad ani nemohly na body z Hané pomýšlet. Dobré výkony Šultese s Odrošem přivedly dominantní domácí k zaslouženému vítězství, Jihočeši tak zůstávají na sestupové patnácté příčce.

Sigma převzala svou roli favorita od úvodu a na konci první desetiminutovky mohl Hořava dokonce otevřít skóre, kdyby jeho přízemní střelu zpoza vápna skvěle nevytáhl Kučera. I ten však neměl nárok ve 22. minutě, kdy se po Petrovo centru dostal k hlavičce Ordoš a potvrdil svou formu z posledních zápasů.

Olomoučtí chtěli mít jistotu ještě před poločasem, blízko k tomu měli deset minut před koncem. Dreksův centr přilétl k Hubníkovi, jehož pokus k tyči skvěle zneškodnil Kučera. Akce pokračovala centrem Šultese, nicméně i proti střele Rossiho zaúřadoval Kučera. Když v předposlední minutě chyběly jinak povedené střele Šultese decimetry, museli se domácí spokojit s nejtěsnějším vedením.

Jenže druhý poločas začal pro hosty jak ze špatného snu, když hned v první minutě využil nekoncentrované obrany Hubník a podél brankáře konečně pojistil vedení. Budějovická hra představovala prazvláštní bránění dvoubrankového manka. Za celý zápas vypálili Jihočeši pouze dvakrát, branku v obou případech netrefili.

V samotném závěru tak Hanáci mohli přidat třetí branku, jenže Štěpánův tvrdý pokus mířil těsně mimo a Ordoš nevyužil Šultesovy přihrávky před odkrytou branku. I dvoubrankový náskok ale domácím postačil k pohodlné výhře.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
sosna

Reagovat
vanGomm

Budějovice udělali bod na Spartě,proč by ho neudělali i v Olomouci? Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by...

Reagovat
sosna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele