14. kolo
07.11.2009 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:4

Totální kolaps Liberce na vlastním hřišti zapříčinil debakl od hanáckého celku, který se tak v lize i nadále skvěle zvedá. V sobotním zápase se v dobrém světle představil především Ordoš se Šultesem, na druhé straně vyčníval pouze Blažek.

Od prvních minut se Hanáci prezentovali touhou po třech bodech, ke kterým je po pěti minutách mohl přiblížit Ordoš. Jeho voleji z osmi metrů po centru Rossiho ale chyběla o něco větší přesnost. Nejlepší hráč Liberce Blažek mohl po stejné době otevřít skóre na druhé straně, když se ke střele dostal díky své dravosti a ztroskotal až na bravurním zákroku Lovásika.

Agilní Ordoš se po centru Hubníka dostal k hlavičce z dobré pozice, Hauzr ho však vychytal. Lovásik měl větší potíže s dalekonosnou střelou Dočkala, kterou neudržel a musel předvést skvělý zákrok proti dorážce Krbečka. Poté konečně přišly i momenty gólové.

Kelič podcenil pas na Hubníka, který vybídl Ordoše a olomoucký útočník zachoval chladnou hlavu, kličkou se zbavil brankáře a přesnou trefou otevřel skóre. Jen tři minuty poté přetáhl centr z rohu Vepřek na zadní tyč, kde čekal nehlídaný Šultes a o tyčku rozvlnil síť domácích po druhé. Do šaten tak šli hosté hned s dvoubrankovým náskokem.

Kdo si snad myslel, že ve druhém poločase začne velká honba za vyrovnáním, ten se šeredně mýlil. Hned po osmi minutách se totiž Janotkův roh dostal do chlumu těl, kde se jako první zorientoval Rossi a přidal už třetí branku hostů.

Odevzdaný Liberec si vysloužil další ránu jen o pár minut později, když Hauzr vyrazil hlavičku Ordoše pouze k Šultesovi, který nekompromisní ranou pod břevno přidal už čtvrtý gól. Psychicky to neunesli ani domácí fanoušci, kteří se přidali k hostujícímu skandování "Dejte jim bůra!"

To se samozřejmě projevilo i na hráčích, kteří nenacházeli sebemenší sílu na snížení. Pátý gól tak opravdu mohl přidat olomoucký Ordoš po dalším rohu, osamocen však nedokázal dobře zamířit. Blízko nádhernému uzavření skóre byl i Kaščák, který se snažil o lob, Hauzrovu branku však minul. Závěr si vychutnával i hostující trenér Psotka, který nechal na prvoligový trávník vyběhnout dorostence, kteří již další gólový příděl nezařídili, i přesto je čtyřbrankové vítězství nečekané.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady to bude plychta 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ale 4 goly jsme viděli...

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele