8. kolo
11.09.2010 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - České Budějovice 2:0

Slovácko si trefou čtyři minuty před koncem úvodního poločasu zajistilo výraznější posun od sestupových příček a své diváky navíc potěšilo gólem v poslední minutě. Jihočeši si připsali druhou prohru v řadě, poprvé ztratili všechny body na hřišti soupeře a znovu se propadnou v ligové tabulce.

Kdyby se nehrálo úvodních šedesát minut, asi by se zlobil málokdo. První nezajímavá půle přinesla úvodní gól zápasu a domácí tak gólově potvrdili svou převahu. Opravdu se ovšem začalo hrát až dvacet minut po změně stran a brankáři se museli činit, aby stávající skóre udrželi.

Budějovice nezačaly vůbec špatně. Po pěti minutách mohl domácí fanoušky zmrazit Otepka, ale po Ondráškovo prodloužení Hudsonova autu v jasné šanci míč nezasáhl. To bohužel předznamenalo neschopnost hráčů zakončovat své ofenzivní snažení povedenou střelou. Fujerik tak chvíli před půlhodinou svou dalekonosnou střelou rozvlnil síť pouze z vnějšku.

Diváci se ovšem gólu před poločasem dočkali. Nejprve Kučera ukopl před Švancarou příhru od Nestorovskiho, hned v dalším momentu si ovšem domácí hráči pozice vyměnili. Švancara okamžitě rozehrál aut, následně si poradil s chybujícím Laštovkou, centrem našel Nestorovskiho, a ten hlavičkou otevřel skóre zápasu. V závěru mohl vedení pojistit Volešák. Odražený míč po standardce Valenty poslal zpoza vápna jen pár decimetrů vedle pravé tyče Kučery.

Druhý poločas mnoho změn nepřinesl a diváci museli čekat skoro dvacet minut na zajímavější chvíli zápasu. Po odvráceném rohu fauloval Valenta těsně před svým vápnem a nabídl tak Otepkovi šanci na vyrovnání. Hostující záložník svůj pokus namířil pod břevno do míst, kde stál Filipko, který tak s menšími potížemi dokázal míč vyrazit.

Budějovická možnost probudila domácí hráče, kteří si následně vytvořili několikaminutový tlak. Fujerikovu střelu do prázdné branky zablokoval obětavým pádem Černák. Po dvou minutách zase Kučerovi pomohlo břevno, které zastavilo Švancarovu střelu po propadnutém centru na Nestorovskiho.

O vyrovnání se osmnáct minut před koncem pokusil Hudson, jenž po individuální akci střílel z velké dálky. Filipko měl s jeho plovoucím pokusem potíže a měl plné ruce práce, aby míč vyrazil do bezpečí. Zajímavě pálil na druhé straně z šestnáctky Švancara a Kučera bravurním zákrokem musel vyrážet.

Budějovická snaha vyrovnat ztroskotávala na nepříliš nebezpečných střelách z dálky. Před domácími se naopak otevírala obrovská okna v defenzívě soupeře. Tři minuty před koncem řádné hrací doby ještě samostatný únik zazdil Nestorovski střelou přesně do brankáře, v poslední minutě se ovšem hráči Slovácka už radovat mohli.

Nestorovski s Volešákem šli proti dvěma obráncům, několikrát si vyměnili balón a dostali se až do vápna. Tam přihrál makedonský útočník českému záložníkovi a Kučera se proti přízemní střele k tyči už nestihl přemístit.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slovacko doma vyhraje..tip 1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Tady věřím na tu kliku co Budějovice zatím většinou měli 1:1

Reagovat
AjaxFans

Nutná výhra,snad nebyli hráči včera chlopat ! 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele