3. kolo
31.07.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 2:1

Také druhé sobotní utkání nabídlo spoustu šancí. Slovácko válcovalo Hradec a ve druhém poločase vedlo už 2:0. Votrokům se ale podařilo snížit a zápas zdramatizovat, domácí už ale výsledek udrželi a připsali plný bodový zisk.

Utkání začalo pěkně zostra, domácí Slovácko se dostalo už v 1. minutě do velikánské příležitosti. Fujeríkovo zakončení po přihrávce Valenty zlikvidoval brankář Lindr. Uběhly sotva dvě minuty, a také Hradec mohl skórovat. Fisher se dostal k odraženému balónu, jenže v brance Slovácka stál připravený Filipko.

I nadále se hrálo velmi útočně, ale další velká šance zápasu přišla až po půlhodině hry. Hradecký Hochmeister hlavou trefil jen Filipka a na druhé straně z dobré pozice Švancara přestřelil. Kreativní útočník Slovácka byl ústřední postavou i dalšího zajímavého okamžiku, kdy vyslal pěkným obloučkem Ondřejku, jenže ten netrefil branku. Tlak domácích gradoval, opět hlavičkujícího Ondřejku znovu zneškodnil brankář hostí Lindr. Ve 43. minutě, tedy krátce před odchodem do šaten, už ale inkasoval, centr Fujeríka efektivně prodloužil Švancara na Vlastimila Karala, který si dal nešťastného vlastence - 1:0 pro Slovácko.

Gól do šaten byl tím nejlepším, co si mohlo Slovácko přát, naopak pro Hradec, stejně jako pro každý celek, který inkasuje těsně před přestávkou, to bylo velice nepříjemné. Slovácko začalo i druhý poločas velmi útočně a brzy přidalo další trefu. Ve 48. minutě se diváci dožadovali odpískání pokutového kopu po souboji Wozniaka s Volešákem, rozhodčí je však nevyslyšel. Domácí to nemuselo příliš mrzet, neboť hned za dvě minuty si vše vynahradili brankou Václava Ondřejky. Petr Švancara mu předložil lahůdkový pas a Ondřejka ho nekompromisně z voleje přetavil v druhou branku - 2:0 pro Slovácko.

Ofenzivní smršť domácích pokračovala v 55. minutě, kdy opět zafungovala spolupráce Švancary a Ondřejky, autor druhého gólu ještě sklepl míč pro Kuncla a brankář Lindr vytáhl dobrý zákrok. V 66. minutě byl Petr Švancara znovu v akci, jeho centr byl opět velice nebezpečný, Kasálek dokonce překonal Lindra, ale toho zastoupil na brankové čáře jeden z obránců. O dvě minuty později pak Volešák přestřelil branku. V tuto chvíli by si na Votroky vsadil už málokdo, jenže Hradci se čtvrthodiny před koncem podařilo snížit, takže hra dostala nový rozměr.

Po rohovém kopu se hlavou prosadil Pavel Dvořák a Hradec hnal za vyrovnáním. Pět minut před koncem se tak mohlo stát, nebýt zázračného zákroku brankáře Filipka. Dvořák hlavičkoval přesně do šibenice, jenže Filipko byl prostě skvělý. Důležitý zákrok nakonec zachránil Slovácku výhru 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
vanGomm

Tip Hx,tedy těsná prohra Hradce.

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
georgeo

votroci dneska budou líbat nohy svým pánům ze slovácka

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Legolas John

slovácko jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele