3. kolo
01.08.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - Sparta Praha 1:0

Už druhou porážku si překvapivě připsala Sparta. Letenští potvrdili, že se jim na jihu Čech nedaří a před důležitou pohárovou odvetou v Polsku to není dobrá zpráva. Hrdinou Českých Budějovic se stal Marian Jarabica, který vstřelil jedinou branku utkání.

Sparta začala v Budějovicích aktivně a měla spoustu dobrých příležitostí otevřít skóre utkání. Vůbec jako první pořádně ohrozil branku domácích Jeslínek, kterého krásně vysunul do šance Žofčák. Jeslínek si ale se situací vůbec neporadil. Když z druhé vlny nezamířil přesně ani Zeman, na ukazateli skóre stále svítil stav 0:0.

To platilo i po další dobré příležitosti Sparty, Zemanův centr sklepl pro Kladrubského Třešňák a brankář Kučera se předvedl dobrým zákrokem. Převaha Sparty pokračovala, z pětadvaceti metrů vypálil Jan Krob a Kučera opět dobře zasáhl. Ve 34. minutě zahrávali hosté standardní situaci, z přímého volného kopu napřáhl Žofčák a Kučera jeho pokus vyškrábl na rohový kop. Brankou neskončila ani pohledná kombinace Žofčáka, Jeslínka a Třešňáka, poslední jmenovaný nedokázal trefit domácí branku. Pražané měli v prvním poločase větší převahu, jenže jí nedokázali gólově zužitkovat.

Ve druhém poločase se více do útočení zapojily i domácí České Budějovice. Přesně po hodině hry mohl zajistit překvapivé vedení Budějovic Ondráček, ten se dostal za sparťanskou obranu i brankáře Zítku, vše z pohledu Sparty zachránil Hejda. O dvě minuty později už byla senzace na světě. Marian Jarabica se pokutovém území dostal ke střele a České Budějovice vedly nad Spartou 1:0.

Letenští se pokoušeli o okamžitou odpověď, další střelu na branku Kučery vyslal Adiah, jenže nepřesně. Čas pak začal pro Spartu kvapit rychleji ale obhájce prvenství dlouho nedokázal nic vymyslet. České Budějovice udržely příznivý výsledek až do konce a Spartě připravily už druhou porážku v letošní sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanoušek Dynama musím konstatovat, že v tomto zápase zdřejmě nevyhrajeme ... rozdílem 2 a více branek, ale jen 1:0 nebo 2:1. Kluci se hecnou, využijí karetního trestu Řepky a poškládlí Spartťany před odvetou předkola LM. Pravdou je, že budu za remízu asi rád, ale uvidíme podle průběhu... Minulý rok to bylo 2:2 - krásný zápas, který jsme měli vyhrát. Letos by mělo padnout méně branek a o atraktivitě pochybuju ... každopádně, už se těším!

Reagovat
smazaný uživatel

neskončilo to loni náhodou 0:0?

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, to byla Slávia .. já si ty pra Žáky pletu ...

Reagovat
AjaxFans

Řepka nemá karetní trest

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim , chcete si odpocinout od sazeni ? Tak si zahrajete hru s losama na http://www.levely.cz/?friendrecuid=19976 , je to jednoduche , dostanetelosy , LOSY kde muzete vyhrat 100Kč maji mene policek a staci kliknout na 3 pole se smajlikama a mate 100Kč , losy kde muzete vyhrat 2000Kč maji asi 2x vice policek a musite taktez uhadnout 3 smajliky , ... Je to podle me dobrá zabava a nekdy i vynese , Uz jsem si z tama objednal sluchátka do mp3 za 194Kč

Reagovat
smazaný uživatel

sparta prohrála a bez řepky to neumí a hraly bez radně, jako malí žáci

Reagovat
smazaný uživatel

Řepka je akorát ko*ot

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom co sleduju formu Sparty od začátku sezóny tak s obávám,že si ligu mistrů zapnou zase maximálně v televizi.Hlavně nechápu podle čeho vybíraj posily to je něco strašnýho:Lačný,Kweuke,Adiaba, to sou uplně strašný hráči a Hoheneder jako bořič dobrej,ale dobředu by byl lepší i hráč lepšího týmu okresního přeboru.A zbavuje se hráčů který pak hned září viz:Sylvestr,Kulič,to že přivedou starší reprezentanty je v poho a Řepka a Sionko jsou dobrý posily a ani Matějovský si myslim,že se neztratí,ale chtělo by to koupit i ňáký mladčí,ale na druhou stranu chápu,že když si za ňákýho mlaďase z ligy řekne tým 30 mega tak je to docela hustý.Takže abych tady shrnul ten svůj sloupeček tak si myslim,že dokud nebudou kluby rozumný a neprodaj Spartě svoje talenty za ňákou rozumnou částku,třeba s tim,že z dalšího prodeje budou mít 35% tak se ze Sparty stane průměrnej klub a na evropský poháry můžeme rovnou zapomenout.Protože když tu budeme mít 16 průměrnejch týmů tak sice liga bude zajmavá,ale koeficient bude stále padat.

Reagovat
goodbay

Omg Sparta . Prostě jede se dál co se dá dělat. Hlavně nejít posranej na hřiště. Kde nechal Brabčák vůdcovské schopnosti. Na druhou stranu je pravda, že sme hráli více než polovičním béčkem. Ale i tak je to bída

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele